Від українського президента Володимира Зеленського вимагають значно скоротити в державі кількість чиновників і терміново скасувати ПДВ (податок на додану вартість - ред.). Громадяни обурюються, що в той час, поки українці збирають копійки на комуналку, чиновники живуть на широку ногу, здираючи з простих людей "сім шкур".

Про це стало відомо завдяки новому зверненню на порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій. Її автором виступив Микола Ісаєв.

Українці, фото: Unian

Заголовок петиції виглядає так: "Cкасування ПДВ, яке є додатковим обтяженням оподаткування звичайних громадян, робить їх жебраками".

"Тобто держава зі звичайного українця, як пишуть ЗМІ, дере "сім шкур". При цьому чисельність державних чиновників значно зросла і бюджетні витрати на їх утримання збільшилися необмежено (висока зарплата, в 10-15 разів більше середньої по країні, велика чисельність помічників, офісні кабінети і меблі вищого єврокласу, транспортне обслуговування зарубіжними автомобілями елітного класу і т.д.).

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

У зв'язку з вищевикладеним прошу Президента України, відповідно до статті 102 Конституції України, який є гарантом дотримання Конституції України, прав і свобод громадян:

1. Скасувати в Україні ПДВ, який є додатковим обтяженням оподаткування звичайних громадян, робить їх жебраками;

2. Значно скоротити чисельність державних чиновників, їх зарплати і витрати на їх обслуговування, а також зменшити нецільові і зайві державні витрати.", - вимагає Микола Ісаєв.

Важливо зазначити, що для офіційного розгляду главою держави петиція повинна зібрати понад 25 тисяч підписів.

Також варто нагадати нашим читачам, що ПДВ - це податок на додану вартість. Непрямий податок, форма вилучення до бюджету держави частини вартості товару, роботи або послуги, яка створюється на всіх стадіях процесу виробництва товарів, робіт і послуг і вноситься до бюджету в міру реалізації.

Петиція Миколи Ісаєва, скріншот: president.gov.ua

Петиція Миколи Ісаєва, скріншот: president.gov.ua

Раніше повідомляли, трудовий стаж +10 років за виховання дітей: українці вимагають додати роки до майбутньої пенсії.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні запропонували мобілізувати депутатів і резервістів в зону ООС: до шести місяців.

Знай.uа писав, переслідування, Насильство і постійний страх: українці просять захистити вчителів від булінгу.