У місті Уака ель-Торо, Перу, археологи виявили стародавній храм шанувальників води.

Цей храм є єдиною мегалітичною (будівництво з величезних брил каменю - ред.) знахідкою в регіоні Ламбайєк.

Розкопки, Andina

Археологи, які займалися розкопками, припускають, що храм збудували на місці злиття двох річок, і місцеві жителі проводили в ньому ритуали до 300 року нашої ери.

Храм складався з гігантських кам'яних блоків, на яких зображено петрогліфи. У передній частині храму археологи виявили спеціальний вівтар із ямками, в які збирали дощову воду. Такий ритуал є типовим для культу родючості.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Розкопки, Andina

Завширшки храм дорівнює довжині 40 метрів, завдовжки - 56 метрів. Периметр будівлі оточений великим камінням. Археологи повідомляють, що будували храм у три етапи. Найстарішу частину збудували примітивно, далі використовували каміння, а величезне каміння з'явилося на третьому етапі будівництва. Камені для будівництва привозили здалеку.

Розкопки, Andina

У храмі археологи знайшли 21 поховання. Як встановили дослідники, одне з них відноситься до культури чавина, і йому понад 2000 років. Інші 20 поховань відносяться до пізнішої культури інків чому - у них археологи знайшли судини, куди збирали підношення. Також у могилах знайшлися ножі та мідні кільця.

Неподалік розкопок археологи знайшли могилу священика, що належав до культури Мочика. Біля нього знайшли останки двох молодих жінок, молодика та охоронця без ноги - згідно з повір'ям, так він ніколи не зможе покинути свою посаду.

Розкопки, Andina

Нагадаємо, що динозаври – птахи? Археологи натрапили на страшну знахідку в озері - чекали сотні мільйонів років цікавих людей.

Раніше ми повідомляли, що рибалки виловили тушу динозавра і викинули її через сморід: плезіозавр змусив учених нервувати.