Дикі свині в Україні — цілком звичайне явище. Втім і в Європі теж — а от у Північній Америці це точно не «корінні жителі».

Вони опинилися там, зокрема у Канаді, наприкінці 1980-х років. Їх розводили, незабаром швидко розмножилися і швидко поширилися по всій країні.

Дикі свині, фото: lutsk.eu

Дикі свині поєднують у собі витривалість євразійських кабанів, розміри свійських свиней та його високу плодючість. Їхня вага досягає 50-110 кг. Вчені визнали цих тварин одними з найагресивніших на планеті.

У результаті справжня армія диких свиней буквально змітає все на своєму шляху. Вони завдають шкоди врожаям, розповсюджують хвороби серед інших тварин. За новим дослідженням канадських учених, ці свині спостерігалися вже за 29 км від кордону зі штатом Міннесота в США. Про це повідомляє Daily Mail.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Експерти стурбовані, адже найближчим часом населення агресивних тварин може поширитися на територію США.

Дикі свині, фото: t1.ua

Вчені називають диких свиней справжньою "екологічною катастрофою". Спочатку думали, що за суворих умов Канади вони не виживуть. Однак насправді ці свині пристосувалися до холоду і активно розмножуються.

Дикі свині загрожують довкіллю, у тому числі можуть:

  • викликати ерозію ґрунтів;
  • погіршувати якість води;
  • знищувати врожаї та дрібних тварин;

На думку вчених, навіть щорічне скорочення їхньої популяції на 65% і більше не змінить ситуацію. Чисельність агресивних звірів продовжуватиме зростати з року в рік...

Нагадаємо, "начебто побувала на боксерському поєдинку": дівчина злякалася свого відображення в дзеркалі після популярної косметичної процедури

Як повідомляв "Знай.uа", няню посадили на 707 років у в'язницю після того, що він зробив з 16 хлопчиками: "Я пишаюся, що приносив посмішки..."

Знай.uа писав, 23-річна дівчина загинула на концерті Тейлор Свіфт з Eras Tour: співачка кидала пляшки зі сцени