28 квітня 1988 року сталася неймовірна авіакатастрофа рейсу 243 авіакомпанії Aloha Airlines.

Борт Boeing 737, що летів між Гонолулу та Гіло на Гаваях, раптово втратив більшу частину даху на висоті понад 3 км. Про це повідомляє Daily Star.

Літак, кадр з відео

На борту перебували 95 осіб – 89 пасажирів та 6 членів екіпажу. Рейс 243 пролетів уже половину шляху, коли раптом у салоні різко впав тиск. За кілька секунд дах літака буквально зірвало потоком повітря, а стюардесу Кларабель Ленсінг викидало назовні.

Пасажири кричали від жаху, впевнені, що літак не дотягнеться до злітної смуги. Проте пілотам вдалося неймовірне – за умов аварійної ситуації вони змогли посадити авіалайнер.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Вже через 13 хвилин після вибуху Boeing із одним непрацюючим двигуном приземлився в аеропорту Кахулуї. Рятувальники аеропорту опинилися в шоці, побачивши ушкоджений таким чином літак.

На жаль, внаслідок катастрофи одна стюардеса, яка пропрацювала 37 років, загинула - її викинуло з салону. Ще 8 людей отримали тяжкі травми. Інші 86 пасажирів та членів екіпажу дивом залишилися живі завдяки професіоналізму пілотів. Досі невідомо, як їм удалося посадити розібраний літак.

Авіакатастрофа, скріншот: Youtube

Ця історія увійшла в історію авіації як одна з найнебезпечніших аварій, після яких вдавалося уникнути жертв та катастрофічних наслідків. Вона довела, що навіть у найскладніших обставинах люди здатні на неймовірне.

Нагадаємо, "пролежав в альбомі років 35": в Україні продали фантик від жуйки Turbo за $200

Як повідомляв "Знай.uа",жінка вбила чоловіка, який відмовився везти її в Дубай на День Народження: "Хотіла, але ..."

Знай.uа писав, 90-річну бабусю оголосили мертвою, але вона "воскресла" і задихнулася в мішку перед кремацією: "Слабо дихала"