Іноді люди задаються питанням про те, яким буде кінець усього Всесвіту. Відповідь це питання дав Telegram-канал Naked Space.

Отже, існує три основні теорії.

Теплова смерть Всесвіту

Галактики будуть поступово віддалятися все далі, поки не стануть занадто далекі один від одного, і нові зірки просто перестануть формуватися. В результаті атомарні частинки розпадуться на субатомні частинки, і ці субатомні частинки рухатимуться так далеко один від одного, що вони не зможуть взаємодіяти між собою. Всесвіт стане холодним, темним і просто нерухомим. Цей сценарій є найімовірнішим кінцем Всесвіту.

Великий стиск та об'єднання галактик

Галактики почнуть поступово зближуватися все ближче і ближче один з одним, поки не зіткнуться і в результаті руйнуватиметься під дією власної гравітації. Потім вся матерія у Всесвіті почнеться "зливатися" в одне ціле і все повернеться до первісного - сингулярність, нескінченно щільна область. Однак цей сценарій вважається малоймовірним.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Кінець Всесвіту

Великий розрив

Галактики будуть, як і в першому сценарії, віддаляться одна від одної, проте, крім віддалення, вони також почнуть розширюватися зсередини.

Потім космічні об'єкти почнуть розриватися на частини, і в результаті темна енергія стане настільки потужною, що вона просто розриватиме молекули і атоми.

Слід зазначити, що хвилюватися про це не варто, тому що в запасі ще більше 120 мільярдів років.

Нагадаємо, що після чуток про "легку" смерті путіна, пенсіонера з Кремля помітили на інвалідному візку.

Раніше ми повідомляли про кінець світу до 2027 року: дивний "мандрівник" у часі показав порожній Колізей у Римі та вимерлі міста.