Американські вчені з Пенсільванського університету експериментально підтвердили ефективність одного геніального " методу, що дозволить вилікувати рак.

Весь курс лікування протонної променевої терапії триває буквально "мить". Опис досліджень опубліковано в науковому журналі International Journal of Radiation Oncology, Biology and Physics.

Українка перемогла онкологію, фото: Facebook

Променева терапія є одним із основних методів боротьби з онкозахворюваннями. Зазвичай при цьому використовують фотонне випромінювання. Однак останні розробки вказують на перспективність застосування так званої флеш-терапії із протонним випромінюванням.

За тієї ж результативності цей метод значно менше ушкоджує здорові тканини. За словами дослідників, флеш-терапія зменшує ризик побічних ефектів на дві третини порівняно із традиційною променевою терапією. Проте цілющі показники практично ідентичні.

Популярні новини зараз

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Весь курс можна завершити за один сеанс тривалістю менше секунди. Пучок протонного випромінювання через більшу масу частинок точніше фокусується на уражених ділянках. Це дозволяє мінімально впливати на сусідні тканини та органи.

онкологія

Вчені детально опрацювали методику використання протонного випромінювання в радіотерапії та підбір оптимальних доз для експрес-сеансів. Можна сподіватися, що невдовзі флеш-терапія з протонним випромінюванням набуде більш широкого застосування для боротьби з онкозахворюваннями. Проте час покаже.

Нагадаємо, збіг вас шокує: група крові розповість про ваш характер і здоров'я

Як повідомляв "Знай.uа", лікар-дерматолог попередив красунь про накладні нігті - пальцям буде дуже погано

Знай.uа писав, для цього не потрібні дієти:як схуднути вже до Нового року за допомогою води, кілограми підуть швидко