Студія "Квартал 95" опинилася в центрі скандальної ситуації через новорічний номер, який викликав обурення та засудження мешканців міста Скадовськ. Відеоролик, виконаний коміками студії, викликав обвал критики, звинувачуючи його у приниженні мешканців окупованих територій.

Сутність номера полягає в історії дівчини з окупованого міста, яка приїжджає на західну Україну і намагається говорити українською мовою. Однак вона невпевнено володіє мовою, що викликає сміх та глузування з боку інших персонажів.

Артист Юрій Великий, який зображує жителя Закарпаття, запитує героїню, чому вона раніше не спілкувалася українською, на що вона відповідає, що все життя розмовляла російською мовою, бо нібито є "сискадівською".

Цей епізод викликав хвилю негативних коментарів у соцмережах та сумний відгук з боку мера Скадовська, який висловив сором за такі висловлювання і назвав номер образливим і таким, що розділяє, а не об'єднує українців.

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Мер Олександр Яковлєв відреагував на цю ситуацію і закликав жителів до акції "Скадовськ розмовляє українською", попросивши їх записувати відео українською мовою. Він підкреслив, що такі жарти можуть здатися комусь дотепними, але насправді вони є образливими та недоречними.

Реакція звичайних українців у соцмережах була масовою: багато хто вимагає від студії вибачень за таке ставлення до людей на окупованих територіях.

Коментар до відео / фото: скріншот Facebook

Коментар до відео / фото: скріншот Facebook

Коментар до відео / фото: скріншот Facebook

Цей інцидент викликав серйозну розмову про межі гумору та про те, як подібні жарти можуть виявитися образливими та дискредитуючими для певних груп людей, викликаючи розбрат в українському суспільстві.

Нагадаємо, "СРСР – рулить": зрадниця Наташа Корольова разом із чоловіком вбралася в новорічні костюми з радянською символікою

Раніше ми писали про те, що "Найбільша мрія життя збулася": Наталія Могилевська розповіла про таємницю, яку приховувала 2 роки

Як повідомляв Знай.ua, російська блогерка, яка спонсорує війну, приїхала відпочивати до Буковеля