У тасманському саду Кетлін Мюррей пишнота не в зелених газонах та розкішних квітах, а в природній дикій красі. На перший погляд її газон більше нагадує ділянку місячного пейзажу, де вириті бандикутами кратери, висохла трава, і рідкісні рослини стали частиною гармонії з природою.

По заслугах оцінивши цей несхожий на інші ділянки, Кетлін виграла конкурс за звання найпотворнішого газону у світі, подолавши конкурентів із Німеччини, Франції, Канади, Хорватії, Швеції, США та Великобританії. Мабуть, у цій "потворності" є власна унікальна краса.

Кетлін Мюррей / фото: The Guardian

Однак за цією дикою красою стоїть не лише естетика, а й екологічна свідомість. Кетлін живе у районі, де проблеми з водопостачанням стали буденністю. Для місцевих жителів, включно з її родиною, дощова вода, зібрана в резервуари, є єдиним джерелом питної води. Ця вода надто дорога, щоб витрачати її на традиційні зелені газони.

Тому замість того, щоб намагатися зберегти штучну зелену красу, Кетлін вирішила зробити свій сад частиною природного заповідника. Завдяки цьому, дикі тварини, такі як бандикути, синьомовні ящірки, кенгуру і падемелони, почуваються в безпеці, знаючи, що їхнє місце проживання не торкнеться людської активності.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Показати ще

Газон / фото: Shutterstock

Діармуїд Гевін, садовий дизайнер і телеведучий, який був членом журі, сказав, що це був найдивніший конкурс, який його просили судити, але він сподівався, що це спонукатиме людей відмовитися від старих пристрастей до зелених газонів і створювати сади, що відповідають клімату. джерело.

"Мені дуже приємно бачити всі маленькі створіння, які тепер почуваються в безпеці, виходячи вдень на мій задній двір — у них камуфляж, у них щасливі місця для копання. Це справді посилює моє почуття внутрішнього спокою, коли я знаю, що я граю мікроскопічну роль, щоб допомогти іншим”, – каже Кетлін.

Перемога у конкурсі за найпотворніший газон Кетлін демонструє, що важливіша не лише зовнішня краса, а й екологічна свідомість, закликаючи інших подумати про водозбереження та вписати свої сади у природну гармонію.

Також наш портал писав, близнюки були розділені при народженні, але жили однакове життя до доленосної зустрічі

Знай.ua стало відомо, що жінка вижила після "смерті", вилікувавши себе, поки була в комі: "Я згадую, що..."