76-річна Ківелі, уродженка Лімассола на Кіпрі, звикла, проживаючи в Нью-Йорку, користуватися ліфтами щодня і ніколи не мала жодних проблем. Проте 28 грудня, одразу після Різдва, їй не пощастило.

Цього дня Ківелі вирушила до найближчого супермаркету, щоб закупити продукти. Повертаючись додому з повними сумками, вона увійшла до ліфта, щоб піднятися на третій поверх, додому. Проте раптом ліфт зупинився між другим та третім поверхами та застряг. Про це пише Книга Рекордів Гіннесса.

Скрін, Відео You tube ліфт

Ківелі почала відчайдушно кричати і стукати у двері, сподіваючись на порятунок. Однак її квартира виявилася єдиною житлом у всьому будинку - інші стояли порожніми. Незважаючи на те, що будівля розташовувалась у жвавому торговому районі на вулиці Анексартісіас, крики Ківелі залишалися непочутими.

У крихітному ліфті жінці ледве вистачало місця, щоби стояти. Спати чи лягти було неможливо. Цілі ночі вона не стуляла очей, молячись і чекаючи світанку. Коли настав ранок, Ківелі знову почала стукати і кликати на допомогу.

Популярні новини зараз

Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати

Виплати скасують, а ви і не знатимете: хто з українців може не дочекатися соціальної допомоги у жовтні

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

Показати ще

"Коли я усвідомила, що мені доведеться провести ще одну ніч у цій клітці, подумала, що збожеволію", - згадувала вона.

Щоб заощаджувати їжу та уникнути відвідування туалету, Ківелі майже нічого не їла. Однак на третій день голод позначився, і вона з'їла кілька помідорів зі своїх покупок.

На четвертий день перебування у пастці Ківелі відчула нестерпну слабкість у ногах. Присівши на мить відпочити, вона раптом зрозуміла, що більше не може підвестися. Наступної три доби жінка просиділа на підлозі ліфта. Рятувальна операція розпочалася випадково завдяки турботі родичів. Ківелі сказала сім'ї, що їде до міста Пафосу на кілька днів.

Ліфт, скріншот: YouTube

Коли її племінниця зателефонувала перевірити, чи добралася вона благополучно, з'ясувалося, що Ківелі і не приїжджала. Стурбована племінниця викликала рятувальників до її квартири.

Коли вони увірвалися до квартири і почали шукати Ківелі, раптом почули слабкі крики із шахти ліфта. Жінку терміново визволили з її бетонної пастки та відправили до лікарні.

Нагадаємо, пара пенсіонерів "зламали" систему і виграли 26 мільйонів: шанс був один майже на чверть мільярда

Як повідомляв "Знай.uа", 19-річний українець побив рекорд Шварценеггера, який тримався 57 років: ще довго буде кращим

Знай.uа писав, вже треба боятися? Робопес встановив світовий рекорд за швидкістю, від такого і втекти важко