Африканський континент, відомий своєю спекотною та посушливою природою, зіткнувся з безпрецедентною кліматичною подією, яка увійде в історію як одна з найнезвичайніших.

11 березня стало днем, коли тисячі температурних рекордів були побиті по всьому континенту, викликаючи занепокоєння і наражаючи на наші уявлення про кліматичні зміни... про це повідомляє The Watchers.

Африка, скріншот: Youtube

Від Камеруну на заході до Маврикія на сході країни Африки страждали від нестерпної спеки, яка перевершила всі очікування. Кліматолог та історик погоди Максиміліано Еррера, аналізуючи ці події, висловив стурбованість, бо подібного ніколи не траплялося у світі.

Його слова підкріплювалися разючими цифрами та показниками. У Камеруні термометри зафіксували приголомшливу температуру +45,5°C – новий національний рекорд для березневого дня. Гана не відставала, встановивши власний рекорд на позначці +43,8°C. Нігер побив місячні рекорди на майже всіх станціях моніторингу, де температура піднялася до +45°C.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Буркіна-Фасо також не залишилася осторонь, зареєструвавши місячні максимуми по всій країні. Проте найдраматичніші події розгорнулися в Малі, де було зафіксовано найспекотніший день в історії: у місті Бугуні температура досягла +44°C. Навіть Коморські острови не втекли від цієї хвилі спеки, встановивши свій історичний рекорд на позначці +36,1°C.

Африка, скріншот: Youtube

Еррера підкреслив, що сотні рекордів були також побиті по всій Південній Африці, Намібії та Ботсвані, ще раз наголошуючи на масштабах цієї події. Що на нас чекає в майбутньому - повною мірою навіть вчені не можуть сказати.

Нагадаємо, твоя "мідійка" має дихати: жінка закликала дівчат не носити труси і вони повелися - "Подумайте про гроші"

Як повідомляв "Знай.uа", прогноз погоди на тиждень 11-17 березня: можна скинути шапки, але під рукою тримати парасольки

Знай.ua писав, чому вдома гріють, коли на вулиці вже тепло: українцям дали шокуючу відповідь