У районі комуни Енгельскірхен за 40 км від Кельна ще 10 років тому спелеологи виявили неймовірну печерну систему.

Однак ущелина п'ять сантиметрів не дозволяла розпочати дослідження.

Коли бургомістр схвалив запит на розширення шахти, почалися посилені роботи. В результаті дослідники з'ясували, що рейнські сланцеві гори приховували в собі гігантську печерну систему, вік якої оцінюється в мільйони років.

Ця знахідка вже отримала назву - Віндлох.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Як зазначили геологи, навіть на сьогоднішній день не вдалося її повністю вивчити: просунутися поки що вийшло лише на один кілометр. Проте вже були помічені сталактити та корали, а від основної печери розходяться коридори.

Примітним стало і те, що проходи виявилися вільними від перешкод. У деяких місцях ширина коридору становить понад 10 метрів заввишки і до 5 метрів завширшки.

Перший спуск тривалістю 2,5 години не призвів до глухого кута, що дуже втішило вчених.

Надалі дослідники планують продовжити дослідження печери Віндлох, щоб встановити її загальну довжину. Також вони хочуть скласти карту печери з усіма її коридорами.

Зазначимо, довжина печери невідома, але вона точно більша за кілометр, а найбільша печера в цьому районі - Клутерхеле - простягається під землею майже на шість кілометрів.

Ще в комуні Енгельскірхен є печера Аггерталь, довжиною трохи більше 1 км. Ця печера відкрита для любителів подібного виду туризму. На території Німеччини у землі Північна Рейн-Вестфалія є багато інших печер, у яких проводять екскурсії.

Нагадаємо, що мумія чотириметрового чудовиська: знайшли це просто у могилах людей. У Стародавньому Єгипті така тварина як крокодил, уособлювало давньоєгипетське божество Себека.

Раніше ми повідомляли, що давня мумія "розповіла" дослідникам про чудеса медицини: такого не очікував побачити ніхто. 2600 років тому в стародавньому Єгипті була проведена хірургічна операція неймовірної складності для тих часів.