Останніми днями українська соціальна мережа вибухнула новиною про відео, опубліковане у TikTok, в якому італійська дівчина висловила своє здивування мовною ситуацією в Україні. Вона щиро дивується з кількості російськомовних на вулицях.

Вона поскаржилася на те, що багато українців відповідають їй російською. Вона висловила своє здивування та жаль про те, що деякі українці вважають за краще говорити російською мовою, навіть перебуваючи на рідній землі:

Італійка вивчила українську та "напхала" за російську мову / фото: скріншот Tik Tok

"Коли я кажу "дякую", чому "будь ласка?" "Будь ласка!" Багато хто говорить, що все життя говорить російською і зараз їм важко перейти українською. Мені також нелегко! Але кожен із нас впливає на ситуацію. Навіщо Україна бореться? Щоб зберегти свою ідентичність. Плюс у вас є дуже гарна мова, не як російська, яка мені не подобається. Ваша мова – це ваша зброя”.

Її слова викликали широкий розголос серед українців. Багато хто погодився з італійкою і висловив своє невдоволення тим, що деякі українці забувають або відмовляються говорити українською мовою.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

У коментарях під відео люди пишуть:

  • "Це реально соромно. Італійка зуміла вивчити українську мову, а в деяких українців повертається мова відповідати російською. Іспанський сором!"
  • Тепер і іноземці, які вивчають українську, ставлять це питання. Що тепер скажете, східники?
  • Нам італійка навіть напихала, народ, не ганьбіться.