Протягом багатьох десятиліть район Атлантичного океану між Флоридою, Пуерто-Ріко та Бермудськими островами овіяний таємницями та загадковими історіями про зникнення суден та літаків.

Міфи та домисли навколо так званого "Бермудського трикутника" породили чимало теорій - від природних пояснень до фантастичних версій із відлунням псевдонаукових вигадок. Найбільш резонансною подією, що підігріла інтерес до цієї загадкової ділянки моря, стало зникнення у 1945 році групи з п'яти бомбардувальників ВПС США під час навчального польоту. Надалі випадки розбитих літаків і кораблів, що затонули в Бермудському трикутнику, почали пов'язувати з деякими "загадковими силами" цього регіону. Про це повідомляє ВВС Science.

Корабель "Африка", фото: Inspired Planet

З'явилися гіпотези про існування на морському дні залишків технологій легендарної Атлантиди чи навіть спотворень у просторово-часовому континуумі. Деякі дослідники намагалися пояснити аномалії викидами метану з океанського дна, які нібито могли перекидати судна. Однак жодних його значних вивержень тут не зафіксовано.

Більш раціональним є пояснення, пов'язане з частими ураганами в цьому регіоні. За часів, коли метеорологічні прогнози були далекі від досконалості, потужні шторми з хвилями висотою 30 метрів могли ставати фатальними для недосвідчених моряків чи авіаторів. Крім того, на початку ХХ століття в районі Бермудського трикутника збігалися дійсні та магнітні полюси Землі, що могло призводити до навігаційних помилок.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Затонулий корабель, кадр з відео

Бермудський трикутник ніколи не входив до переліку найнебезпечніших територій для судноплавства через відсутність підвищених ризиків.

З розвитком нових технологій стеження повітряним і морським транспортом загадковість навколо Бермудського трикутника поступово розвіюється. Сучасні системи навігації та метеопрогнозування суттєво знижують ймовірність нещасних випадків у цьому районі Атлантики.

Нагадаємо, лікувати рак, передавати думки – але не без знищення всього людства: вчений поділився майбутнім комп'ютерів

Як повідомляв "Знай.ua", цілі міста вже йдуть під воду і це тільки початок: Китай може "зникнути"

Знай.ua писав, таємниця найдавнішої хвороби розкрита: археологи розкопали таке, що чума і поряд не стояла - причини невідомі