Експерт із поведінки кішок Аніта Келсі розкрила секрет, що означає, коли вони намагаються вилизати господаря.

Кішки вивчають світ ротом і гризуть предмети, тому вилизування їм природне. Вони вилизують себе для грумінгу та вилизують інших кішок для встановлення зв'язку. Про це пише How Stuff Works.

Кішка лащиться. Фото: скриншот Youtube

У кішок дуже розвинений нюх: близько 200 мільйонів нюхових рецепторів у порівнянні з 5 мільйонами наших. Вони нюхають через ніс короткими, швидкими вдихами, щоб уловити молекули запаху.

За словами Келсі, вони роблять це, щоб показати близькість, зв'язок та прихильність. Вони доглядають нас, як це роблять з іншими кішками, з якими вони зблизилися. Їм подобається вдихати наш запах, і вони люблять пахви через сильний запах.

Популярні новини зараз

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Кішка лащиться. Фото: скриншот Youtube

Однак іноді вилизування кішки може бути спричинене іншими причинами. Можливо, кішка мітить вас як свою територію або вилизує вас, бо знайшла щось смачне, наприклад, лосьйон для рук або залишки сніданку.

Якщо ваша кішка вилизує якийсь конкретний косметичний засіб або мазь, запитайте у ветеринара, чи він безпечний для її організму. Деякі кішки вилизують шерсть, щоб упоратися зі стресом чи страхом, що з часом може призвести до надмірного догляду та появи лисих плям. У таких випадках краще запитати ветеринара про лікування.

Кішка лащиться. Фото: скриншот Youtube

Мови кішок шорсткі і грубі, тому що вони потрібні їм як щітка для вичісування вовни та видалення бруду, лупи та бліх. Щоб кішка не завдала вам болю, спробуйте відволікти її іграшкою, погладити щіткою або просто піти.

Кішка лащиться. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо на скільки можна залишати котів самих вдома – ви більше ніколи не захочете піти.

Раніше ми повідомляли, що не просто пухнасті та смішні: унікальні особливості котячих лапок, про які ви не знали.