Нове дослідження показує, що сьогоднішні дорослі та літні люди вважають, що старість настає пізніше, ніж це вважалося раніше. Думка про те, коли людина стає старою, змінюється з часом і відрізняється в залежності від покоління.

Наприклад, люди, народжені у 1931 році, думали, що старість починається в 74 роки, тоді як ті, хто народився на 13 років пізніше, кажуть, що це стається в 75 років.

літня пара

У ході дослідження, що тривало 25 років, вчені опитали понад 14 тисяч людей у Німеччині про те, в якому віці, на їхню думку, людина стає старою. Виявилося, що чим молодші покоління, тим пізніше вони вважають, що починається старість.

Вчені думають, що це може бути пов'язано з тим, що сьогодні люди живуть довше і пізніше виходять на пенсію. Також страх перед старінням і негативні стереотипи про старість можуть змушувати людей думати, що вони залишаються "молодими" довше.

Популярні новини зараз

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

Догляд за літньою людиною. Фото: Youtube

Цікаво, що жінки вважають, що старість настає пізніше, ніж чоловіки, а люди, які живуть самі або мають слабке здоров'я, частіше кажуть, що старість приходить раніше. У майбутньому дослідники хочуть з'ясувати, чи будуть ці тенденції зберігатися і як вони залежать від країни та культури.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua при оформленні спадку можуть бути важкі проблеми: один підпис міг вирішити все

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, держава сплатить комуналку замість пенсіонера: кому з літніх українців сильно пощастить