Нове дослідження, проведене австрійськими вченими з Центру громадської охорони здоров’я Віденського університету, показало, що надмірне вживання солі може значно збільшити ризик розвитку раку шлунка.

Це спостереження дуже актуальне для британців, які додають сіль у більшість страв: вони на 41% частіше мали діагноз раку шлунка, ніж ті, хто вживав сіль у менших кількостях.

Сіль із калієм / фото: Freepik

Надмірне споживання солі може пошкоджувати слизову оболонку шлунка, руйнуючи її захисне покриття. Це, у свою чергу, призводить до тканинних ушкоджень і може спричинити ракові мутації.

Попередні дослідження також показали, що сіль може діяти як канцероген, коли вона споживається у великих кількостях. Федеральне агентство з контролю за ліками та продуктами харчування (FDA) рекомендує обмежувати споживання солі до 2,3 грамів на день.

Популярні новини зараз

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Показати ще

сіль

Важливо зазначити, що рак шлунка на ранніх стадіях може мати високий рівень виживання, досягаючи показників у 75% виживання протягом п'яти років. Однак, якщо захворювання прогресує, шанси на виживання знижуються до 35%.

Ранні симптоми раку шлунка, такі як здуття живота і розлади шлунка, часто ігноруються, оскільки вони схожі на ті, що виникають після вживання гострої чи об'ємної їжі.

Сіль, фото: pixabay

Тому дослідники сподіваються, що їх робота підвищить обізнаність про потенційно шкідливі ефекти високого споживання солі та сприятиме профілактиці раку шлунка.

Нагадаємо, обережно, у вашому холодильнику "вибухівка"! Яка їжа здатна довести до раку

Вам буде цікаво дізнатися у дітей все частіше стали з'являтися камені в нирках: з чим це пов'язано і як вберегти малечу