Звістка про зоопарк у Великобританії, який намагається впоратися зі своїми "лайливими" папугами, цікава з багатьох поглядів. Усе почалося з того, що п'ять африканських сірих папуг були відокремлені від інших у спробі покращити їхню мову.

Але це не принесло очікуваного результату. Тому виникло питання, як можна змусити цих пернатих дружніше спілкуватися? І ось з'явилася нова стратегія, змішати цих п'ять папуг з трьома іншими, які не мають тенденції лаятися.

Папуга Гріффін, скріншот: YouTube

Це була спроба навчити перших копіювати не тільки негативну, а й позитивну мову. Якщо це вдасться, це відкриє шлях до того, щоб вони вивчили інші звуки, які властиві їхнім рідним в природі, наприклад, звуки стада.

Але є й ризики. Якщо інші папуги почнуть копіювати негативну поведінку, це може перетворитися на серйозну проблему. Це може призвести до того, що весь проєкт стане невдалим.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Показати ще

Дослідники вже зауважили, що папуги, подібно до дітей, копіюють те, що чують навколо себе. Тому важливо створити для них сприятливе середовище, де переважатимуть позитивні звуки і спілкування.

Папуга жако, скріншот відео

Намагаючись впоратися з цією ситуацією, працівники зоопарку встановили знаки, що попереджають відвідувачів про мову папуг. Вони також намагаються залучити громаду до цього процесу, пояснюючи, що сприятливе середовище може забезпечити успішне навчання папуг.

Ця історія показує, що навіть в найнезвичайніших ситуаціях можна знайти креативні рішення. І вона нагадує, що сприятливе середовище для навчання і розвитку має вирішальне значення, навіть коли йдеться про пернатих.

Раніше ми писали про те, що ця приправа лежить на вашій кухні та збільшує ризик раку шлунка на 41%

Крім того, Знай.ua повідомляв, руді коти пішли від вікінгів? Так ось, чому вони такі "особливі"

Вам буде цікаво дізнатися Джеррі Хейл та шведський співак: навколо молодої пари поповзли плітки