Елліот Фебве, 55-річний викладач університету та батько чотирьох дітей, став першопрохідником у боротьбі з колоректальним раком за допомогою новітньої мРНК-вакцини.

Унікальна ініціатива «Майданчик для запуску вакцин проти раку» набирає обертів у Великій Британії. Випробування спрямовані на прискорення розробки персональних вакцин проти різноманітних онкологічних захворювань.

Технологія мРНК, що здобула світову славу під час пандемії COVID-19, тепер націлена на боротьбу з раком. Вакцини створюються з урахуванням аналізу пухлинної тканини кожного пацієнта, що дозволяє націлюватися на конкретні білки ракових клітин.

Розробка вакцини. Фото: BBC

Після складної операції та стомлюючої хіміотерапії Елліот Фебве отримав шанс стати учасником експериментальної програми. Викладач університету та батько чотирьох дітей висловив свою мотивацію: «Моя професія та бажання допомагати іншим надихнули мене на участь у цьому проекті. Я сподіваюся, що нові методи лікування допоможуть тисячам людей уникнути важких випробувань, через які я пройшов сам»

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Показати ще

Вже 30 лікарень у всій Англії беруть участь у цій революційній програмі. І це лише початок! Тисячі пацієнтів матимуть змогу скористатися сучасними методами лікування, які спільно розробляють Національна служба охорони здоров'я Великобританії та BioNTech. Планується, що до 2030 року 10 000 пацієнтів отримають персоналізоване лікування раку. Програма також охопить інші види раку, включаючи рак підшлункової залози.

Вакцина від раку. Фото з відкритих джерел

Виконавчий директор Національної служби охорони здоров'я Великобританії Аманда Прітчард зазначила: «Ми маємо унікальні можливості для проведення таких масштабних досліджень». Іен Фоулкс з благодійної організації Cancer Research UK підкреслив, що клінічні випробування є ключем до покращення якості та тривалості життя пацієнтів.

Нагадаємо, Чоловіка заморозили, щоб воскресити: стартував революційний експеримент

Раніше ми розповідали, що Чоловік розкопав могилу батька через сни, але ж українці його зрозуміли: закопувати навіть не намагався.

Нова хвороба після перенесеного коронавірусу: дівчина дивилася у вікно, поки це не помітили