Папа Римський Франциск знову потрапив у скандал через свої висловлювання, цього разу опинившись у центрі уваги через коментарі про жінок та гомосексуалізм.

На закритій зустрічі з молодими священиками він сказав, що плітки – це "жіноча справа", виправдовуючи це тим, що чоловіки мають говорити відкрито, оскільки "мають штани".

Це зауваження викликало невдоволення та критику з різних кіл, оскільки воно звучало зневажливо стосовно жінок і посилило стереотипи.

Папа Римський Франциск // фото Getty Images

Це вже не вперше, коли Папа Франциск потрапляє у гарячі води через свої висловлювання про жінок. У минулому він уже викликав неодноразові суперечки, коли висловлювався про роль і значущість жінок у Церкві.

Популярні новини зараз

Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Показати ще

Наприклад, у 2013 році, звертаючись до монахинь, він наголосив на важливості їхньої цнотливості, проте при цьому пропагував ідею про "цнотливість, яка породжує духовних дітей для Церкви", і що черниці повинні бути "матерями, а не старими дівами".

Папа Римський Франциск, фото Getty

Крім того, Папа Франциск під час обговорення питання про допуск гомосексуальних кандидатів у семінарії він заявив, що "у семінаріях вже було багато геїв", що викликало хвилювання та обурення.

Після шуму навколо його слів пресслужба Ватикану змушена була втрутитися і спробувати зменшити негативний імідж Папи, уточнивши, що його висловлювання ніколи не мали на меті образити когось або висловлювати гомофобні погляди, і вибачилася перед тими, хто відчув себе скривдженим.

Нагадаємо, чи можна молитися через смартфон? Священик розповів, як реагує церква

Раніше ми писали про те, що ти навіть не підозрював: справжні причини, чому заборонено "цокатися" на поминках

Крім того, Знай.ua повідомляв, що одовий замок у будинку – це шлях до Сатани: пенсіонерка вже кілька років пробирається до будинку через вікно.