Японія зіткнулася з небезпечною інфекцією, викликаною агресивними бактеріями, які можуть спричинити смерть всього за дві доби.

На початок червня 2024 року зафіксовано 977 випадків синдрому стрептококового токсичного шоку (СТШ), що вже перевищує торішній рекорд у 941 випадок. Інфекцію викликає стрептокок групи А, зазвичай відповідальний за ангіни у дітей, але деякі його штами можуть викликати швидкий розвиток важких симптомів.

Хворий у ліжку, скріншот відео

Професор Кен Кікучі з Токійського жіночого медичного університету попереджає, що більшість летальних випадків трапляються протягом 48 годин. Він пояснює: "Якщо вранці у пацієнта з'являється набряк стопи, до полудня він може поширитися до коліна, і людина може померти протягом двох днів". Симптоми включають сильний біль і набряк кінцівок, високу температуру, низький артеріальний тиск, некроз тканин, проблеми з диханням і органну недостатність.

Хворий у ліжку, скріншот відео

Популярні новини зараз

Графіки відключення електроенергії на 27 червня

Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу

Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями

Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду

Показати ще

Спалахи інвазивного стрептокока групи А (iGAS), до якого належить СТШ, спостерігаються не лише в Японії. Наприкінці 2022 року кілька європейських країн повідомили про збільшення випадків після скасування обмежень, пов'язаних з Covid-19. Всесвітня організація охорони здоров’я зазначила, що зняття цих обмежень призвело до зростання кількості інфекцій.

Кен Кікучі передбачає, що при поточних темпах поширення кількість випадків у Японії може сягнути 2500 до кінця року, а рівень смертності становитиме 30%. Він наголошує на необхідності дотримання гігієни рук і обробки будь-яких відкритих ран, оскільки стрептокок групи А може переноситися через кишечник, що створює ризик зараження через фекалії.

Кишкова інфекція, https://www.youtube.com/watch?v=dExpiz8VW5s

Щоб запобігти поширенню інфекції, важливо ретельно мити руки і своєчасно обробляти будь-які пошкодження шкіри. Ці прості заходи можуть значно знизити ризик зараження і врятувати багато життів. Дотримання правил гігієни є ключовим фактором у боротьбі з цією небезпечною інфекцією.

Нагадаємо, Рак більше не вирок: в Англії почали випробовувати революційну вакцину

Раніше ми розповідали, що Небезпечна хвороба атакувала Україну - під "прицілом" в основному діти: лікарі попередили, що робити

Також, Українець мало не "відкинув копита" через одне сире яйця: лікарі попередили про небезпеку