Відносини між двома людьми – це завжди випробування на міцність почуттів, порозуміння та довіру. Навіть тривале спільне життя, схожі інтереси чи цінності не завжди є запорукою того, що пара залишиться разом назавжди.

Адже причини для розлучення можуть критися в найнесподіваніших речах, які часто залишаються непоміченими. Відповідь на питання, чому деякі пари розлучаються, навіть коли всі вважали їх найміцнішими, можна виявити у вічній мудрості перського поета Омара Хаяма.

Стосунки - арт, скріншот: YouTube

У своїх віршах Хаям часто торкався тем любові, стосунків і розлучень.

Одна з його найвідоміших цитат стверджує: "Кохання або є, або її немає. Кохання не буває мало не половина".

Популярні новини зараз

Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня

Графіки відключення електроенергії на 27 червня

Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Показати ще

Ці слова вказують на те, що почуття неможливо розділити на частини – воно або є у всій своїй повноті, або його немає зовсім. Іноді трапляється, що кохання начебто "спить" у людині, і її потрібно лише "розбудити". Якщо вона є спочатку, то її можна розпалити до полум'я, але якщо її немає - ви не зможете її створити силою волі.

Любов, скріншот: Youtube

Ще одна цитата Хаяма висвітлює іншу причину розлучень – відстань між коханими.

Поет мудро зауважує: "Справжня любов від розлуки міцніє. Несправжня - гине".

Ці слова красномовно свідчать, що тільки справжні, глибокі почуття здатні витримати випробування відстанню і навіть зміцнитися від цього. Втім, якщо кохання поверхове, то воно неминуче згасне від розлуки.

Нагадаємо, гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнюків та скандалу Козерогів.

Як повідомляв "Знай.uа", у РАГСі не були, але майно можете поділити: юрист розповів, хто і з чим залишиться після розлучення

Знай.uа писав, це просто пекло на Землі: найнестерпніші чоловіки за знаком Зодіаку