У світі правових спорів іноді трапляються досить дивні ситуації. Одним із таких випадків стала історія жительки Нової Зеландії, яка звернулася до суду через те, що її хлопець не допоміг їй дістатися до аеропорту, тож вона запізнилася на рейс.

За повідомленням видання Stuff, жінка попросила свого хлопця відвезти її до аеропорту, щоб встигнути на літак. Однак він не з'явився, і вона пропустила рейс, змушена була летіти наступного дня, а також пропустила концерт, на який планувала піти. В результаті вона втратила частину своїх коштів та зазнала моральних незручностей.

Сварка. Фото: Freepik

Жінка звинуватила свого хлопця у порушенні "усної угоди", за якою він мав доставити її до аеропорту, залишитися в її будинку та доглядати за собаками. Вона подала позов до суду, прагнучи отримати відшкодування за частину втрачених нею коштів, а також компенсацію за те, що хлопець не виконав обіцянку залишитися в її будинку.

Суддя трибуналу Крісія Кові зазначила, що соціальні домовленості між партнерами, друзями чи колегами не завжди можуть бути юридично примусово виконані. За її словами, обіцянки, дані в рамках стосунків, не відповідають умовам контракту, якщо немає явних дій, що демонструють намір дотримуватися цих обіцянок.

Популярні новини зараз

У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою

На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Показати ще

"Партнери, друзі та колеги укладають соціальні домовленості, але навряд чи вони можуть бути юридично примусово виконані, якщо сторони не вчинять певних дій, які демонструють намір дотримуватися своїх обіцянок. Коли друзі не дотримуються своїх обіцянок, інша людина може зазнати фінансових наслідків, але може статися так, що вона не зможе отримати компенсацію за цю втрату", - заявила суддя Кові.

Зрештою, суд закрив справу жінки, оскільки її вимоги не відповідали умовам юридично значущого контракту. Отже, обіцянки в особистих стосунках не завжди можуть мати юридичну силу, навіть якщо їхнє порушення призводить до фінансових втрат чи морального дискомфорту.

Нагадаємо, Українець налагодив бізнес на мертвій подрузі: продав інтимних фото на 150 тисяч

Ранішеми розповідали. що Третина дівчат ходить на побачення заради безкоштовної їжі: соціологи виявили приховану небезпеку

Також, Прикордонники затримали дивну "Місіс Даутфайр": втікач гадав, що ніхто не зрозуміє