Американець з ірландським корінням здивував людей своїм незвичайним заробітком. Він не купує дорогоцінні папери та золота, натомість отримує солідний прибуток від Lego. Проте, його заробіток за 2 роки шокує.

Про це він розповів New York Post.

Цього “бізнесмена” звуть Шей О'Фаррелл. За словами чоловіка, він не планував зробити статок на Lego, основною ціллю 35-річного мешканця штату Нью-Джерсі було збереження дитячих спогадів за часів мешкання в Ірландії, де найулюбленішою іграшкою був Fort Legoredo.

Шей О'Фаррел заробляє на Lego. Фото: вільні джерела

Понад 20 років по тому Шей побачив, що набір Lego здорожчав в ціні в сотню разів. В 1996 році вартість набору була 85 доларів. Саме в цей момент чоловік зрозумів, що на цьому можна добряче заробити. Він почав цікавитись різними наборами Lego, вивчав ринок в інтернеті, та побачив, що його улюблений набір з дитинства зараз коштує понад 2000 доларів.

Популярні новини зараз

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Показати ще

"Я почав намагатися інвестувати в акції і зрозумів, що 8% на рік, які я заробляю на фондовому ринку, насправді не спрацюють. Це не приведе мене туди, куди я хочу потрапити", - сказав О'Фаррелл. "На це підуть десятиліття".

За останні 2 роки цього бізнесу чоловіку вдалось заробити півмільйона доларів.

"Це займає дуже мало часу, тож я можу займатися цим паралельно з основною роботою і отримувати додатковий дохід", - каже О'Фаррелл.

За словами Шея, запорука успішності цього бізнесу полягає в наявності звичайного складу для зберігання товарів, “чуйка” та гостре око, щоб моніторити інші компанії.

О'Фаррелла можна назвати справжнім фінансистом, він переглядає фінансові звіти та слідкує за тенденціями на ринку Lego, а також моніторить, коли з виробництва знімають набори, щоб оцінити їх майбутню вартість.

Коли Lego перестають випускати певну модель, в гру вступають такі, як О'Фаррелл. Останньою була модель шолома для пілота винищувачів зі “Зоряних Воєн”.

Конструктор лего

"Він коштував 60 доларів до того, як його зняли з виробництва 2021 року. Потім, приблизно через півтора року після того, як його зняли з виробництва, він коштував 350 доларів", - каже О'Фаррелл. "Ви говорите про 400-відсоткове повернення інвестицій за півтора року".

Шей розповів, що існує ринок, на якому зосереджені виключно мініфігурки, які є в середині набору. Вони мають настільки великий попит, що на них полюють навіть бандити, які нещодавно увірвались до мережі магазинів і пограбували його на більше, ніж 100 тисяч доларів.

Чоловік розповідає, що займатись перепродажем Lego достатньо легко, адже іграшки набувають цінності з часом, головно знайти витримку та не продати їх раніше потрібного.

"Ви можете просто купити конструктори, покласти їх десь у сховище і просто чекати, поки ціна зросте", - каже він. "Навантаження досить низьке".

Набір лего Star Wars. Фото: вільні джерела

Нагадаємо, що в одному з будинків літніх людей в США одружилася пара у віці 100 і 102 роки.

Як повідомляли раніше, в США жінка випадково натиснула на не ту кнопку і зірвала джекпот в лотереї.

Як писав "Знай" раніше, чихуахуа мандрує світом, зупиняється у розкішних готелях та має дорогий гардероб.