У березні 2021 року Наталі отримала несподіваний дзвінок від Сюзанни, який змусив її поспішити додому із супермаркету. "Тобі потрібно негайно повернутися додому", – сказала Сюзанна, і показала Наталі газетну статтю про донора сперми на ім'я Мейєра, який став батьком 272 дітей. Як з'ясувалося, її дітей теж.

Читаючи статтю, Наталі відчувала, як її починає нудити від думки, що її син міг бути одним із дітей цього донора. Згідно з правилами, донор не може мати більше 25 дітей у 12 сім'ях.

"Я була така вражена. Ми довіряли йому. Ми відчували себе відданими. Нам стало сумно. Ми відчули гнів. Ми просто знали, що це він, тому що стаття була проілюстрована малюнком – і він мав дуже сильне подібність", – згадує вона.

Ця історія стала основою для нового документального фільму Netflix під назвою "Людина з 1000 дітьми", де розглядається життя та вплив Джонатана Джейкоба Мейєра.

Наталі із Сюзанною / фото: The Sun

Популярні новини зараз

Старість – не аргумент: українцям після 60 років все одно доведеться йти в ТЦК

Перекази між картами будуть обмежені: вже готується рішення

Пекло не покине Україну: коли температура перевалить за 40 градусів

Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують

Показати ще

Історія почалася у 2010 році, коли Наталі та її партнерка вирішили заснувати родину. Вони знайшли Мейєра на голландському сайті донорів, де він запропонував свою допомогу. Після спілкування вони домовились зустрітись. Наталі пошукала його в інтернеті і натрапила на його канал на YouTube, де він ділиться своїми інтересами та мотивацією допомагати іншим через донорство сперми.

Перша зустріч у ресторані була як на першому побаченні, згадує Наталі:

Він розповів про те, як хоче принести користь людству, і показав мені фотографії, на яких він у Кенії допомагає будувати притулки. Він також сказав мені, що хоче зробити пожертву в приватному порядку, тому що не хоче щоб банки сперми заробляли гроші".

Зрештою, після кількох невдалих спроб, Наталі завагітніла та народила сина у жовтні 2012 року. Вона іноді відправляла Мейеру фотографії хлопчика.

Джонатан Джейкоб Мейєр / фото: Facebook

З розривом відносин у 2017 році, Наталі знайшла нове кохання в Сюзанні. У 2019 році вони вирішили дати своєму синові брата або сестру і знову звернулися до Меєра. Він погодився допомогти, і Наталі спитала його, скільки в нього вже дітей. Мейєр відповів, що 25, пояснюючи, що це число збільшувалося, оскільки багато матерів хотіли другу дитину. Наталі повірила йому.

Але спроба знову виявилася невдалою, і вони вирішили не продовжувати спроби, зосередившись на вихованні сина, плануючи розповісти правду про його батька, коли він виросте.

У цей час Мейєр продовжував робити пожертви. Підозри виникли у 2017 році, коли голландське товариство акушерів та гінекологів виявило, що Мейєр став батьком 102 дітей у голландських клініках, і фонд дітей-донорів розпочав розслідування.

Виявилося, що Мейєр став батьком щонайменше 80 дітей у приватному порядку, що спричинило заборону використання його сперми у всіх голландських клініках.

Обурені батьки створили групу у Facebook під назвою Donorkind 102 JJM, щоб обмінятися досвідом та спільно шукати справедливість.

Джонатан Джейкоб Мейєр / фото: Facebook

Розслідування Голландського фонду дітей-донорів виявило, що Мейєр зареєструвався в міжнародному банку сперми Cryos під псевдонімом Рууд. Він їздив до Копенгагена кожного місяця на чотири дні протягом чотирьох років. Це близько 200 пожертвувань, і якщо кожна соломинка сперми породжує дитину, це може бути до 3000 потенційних дітей.

Документальний фільм показав, що жінки з багатьох країн використовували Мейєра як донора сперми.

Лише на початку 2023 року мама під ім'ям Єва, яка народила дитину від Мейєра, подала цивільний позов проти нього із підтримкою фонду Donorkind Foundation. Вона стверджує, що його дії збільшують ризик інцесту для дітей.

Нагадаємо, американка звинуватила лікаря у заплідненні матері своєю спермою: 22 братів та сестер

Раніше ми писали про те, що вчені хочуть пересаджувати голови вже зовсім скоро: чим це може закінчитися

Крім того, Знай.ua повідомляв, 6 3-річна пенсіонерка завагітніла від молодого хлопця, але вона рада: вже дітей не порахувати