Здавалося б, у поведінці наших домашніх улюбленців вже давно все зрозуміло, але кішки продовжують дивувати своїми звичками. Нещодавні дослідження показали, що кішки нявкають виключно на людей, а не на своїх родичів. Що криється за такою поведінкою та як це впливає на наш зв’язок із цими тваринами?

Кішки почали жити поруч із людьми приблизно 10 тисяч років тому. Вони швидко зрозуміли, що взаємодія з людиною приносить їм вигоду: легкий доступ до їжі та захисту. За цей час кішки не тільки змінили свій зовнішній вигляд і поведінку, але й адаптували свою "мову".

кішка

На відміну від інших тварин, кішки використовують нявкання для спілкування з людиною. Вчені вважають, що ця форма комунікації схожа на взаємодію між матір’ю-кішкою та її кошенятами. Кішки вважають нас своїми опікунами, тому і "розмовляють" з нами так, як колись робили це з матір’ю.

Кішки навчилися змінювати свій тон і інтенсивність нявкання, щоб краще взаємодіяти з людьми. Вони можуть виділяти звуки, схожі на дитячий плач, які привертають нашу увагу і викликають бажання допомогти. Це своєрідна "мова", яку кішки адаптували, щоб ми могли краще розуміти їхні потреби.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

кішка у коцику \\ фото Знай.UA

Люди теж адаптували свою мову для спілкування з кішками, використовуючи простіші і м’якші звуки, схожі на ті, що використовують для спілкування з немовлятами. Цей стиль комунікації допомагає зміцнити зв’язок між людиною і твариною, нагадуючи взаємодію між матір’ю і кошеням.

Нагадаємо, Мурахи після запеклих боїв ампутують кінцівки своїм пораненим: дивовижне відкриття

Раніше ми розповідали, що Вчені знайшли "живих мерців" у космосі та дізналися, чому вони такі

Також, Вчені дізналися, чому коти люблять обдирати диван: доведеться вибирати