Всі ми знаємо пісню, де є рядки "жовті тюльпани - вісники розлуки". Дехто вважає, що всі жовті квіти - провісники чогось поганого.

Але чи це так насправді і чи потрібно боятися жовтого кольору у флористиці? Давайте розбиратися в прикметі та її правдивості.

Тюльпани, квіти, клумба / фото: Pixabay

Соняшник

Соняшники почали свою подорож світом з Північної та Південної Америки. Аборигени цих регіонів використовували їх як талісмани стабільності та процвітання, а також у харчових та ритуальних цілях. У Стародавньому Єгипті соняшники були символом бога Сонця - Амон Ра, а майя та ацтеки вшановували їх як символ врожаю та родючості. Для Ван Гога соняшники були священним символом із глибоким змістом. Букет із соняшників ідеально підійде для поздоровлень з важливими подіями, такими як день народження або річниця весілля, висловлюючи побажання щастя, удачі та вірності.

Жовті тюльпани

Історія жовтих тюльпанів бере свій початок у Центральній Азії. Вони стали символом Нідерландів у Європі та символом багатства та розкоші в Османській імперії. У дев'ятнадцятому столітті тюльпани стали асоціюватися з неприємними символами, такими як розлука та дурість. Тим не менш, у наші дні жовтий тюльпан знову набув позитивного сенсу. Їх можна дарувати на день народження, щоб продемонструвати свою підтримку та захоплення, а також для привітання з успіхами у роботі чи на іспитах.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Тюльпани, Фото KatinkavomWolfenmond с сайта Pixabay

Нарциси

При згадці нарцисів перше, що спадає на думку, — це міф про грецького юнака, чия зарозумілість привела до трагічного кінця. Однак ця квітка має і позитивні значення.

У православ'ї нарциси символізують оновлення та весняну радість. Вони асоціюються з воскресінням Ісуса Христа, оскільки їхні цибулини першими прокидаються після зими. Жовті нарциси часто символізують Великдень.

Нарциси чудово підходять для привітань із новими починаннями: початком навчального року, відкриттям бізнесу чи зміною стрижки. У романтичних відносинах вони висловлюють прихильність та глибокі почуття.

Нарциси. Фото: Youtube

Жовті троянди

Перші жовті троянди з'явилися на Близькому Сході в XV столітті, де символізували життєрадісність, багатство та любов. У XVI столітті у Європі жовті троянди стали символом заздрості та змов. Легенда навіть пов'язувала їх із зрадою: червоні троянди пожовтіли в руках невірної дружини. У XX столітті жовта троянда стала символом антинацистського опору в Німеччині, уособлюючи дружбу та надію. У Японії вони завжди були знаком багатства. Сьогодні жовті троянди символізують успіх, багатство та процвітання, незважаючи на старі повір'я.

Нагадаємо, що краще скоріше переїхати: у квартирі під яким номером на вас чекатимуть нещастя.

Раніше ми повідомляли, що пір'я, статуетки та ваші мушлі з моря: чому це все заборонено зберігати в будинку.