Вчені намагаються з’ясувати, чи може наш всесвіт бути не чим іншим, як комп’ютерною симуляцією. Американський фізик Томас Кемпбелл розпочав серію експериментів, щоб зрозуміти, чи є наше життя справжнім або лише віртуальною реальністю.

Ідея про те, що ми можемо жити у симуляції, не нова. Вона була популяризована такими фільмами, як "Матриця". Однак тепер ця гіпотеза отримала наукове підґрунтя завдяки американському фізику Томасу Кемпбеллу. Кемпбелл розробив серію експериментів, що базуються на його роботі, опублікованій у журналі International Journal of Quantum Foundations. Згідно з його теорією, ці експерименти мають показати, чи є наш світ комп'ютерною симуляцією.

Матриця, фото: скріншот з відео

Експерименти Кемпбелла спрямовані на демонстрацію поведінки світла і матерії, які можуть вести себе як хвилі та частинки. Основна ідея полягає в тому, що якщо прибрати з експериментів спостерігача, то записана інформація фактично не існувала б. Це схоже на відеогру, де без гравця світ просто не існує.

Кемпбелл не єдиний, хто досліджує цю теорію. У 2003 році шведський філософ Нік Бостром опублікував статтю, де висловив ідею, що технологічно розвинена цивілізація могла б створити симуляцію предків. Це означає, що з розвитком технологій ми могли б змоделювати мозок та його сенсорні входи так точно, що ця симуляція була б впевнена у своїй реальності.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Гіпотеза Кемпбелла йде далі. Він вважає, що наша свідомість є основою реальності, а не продуктом симуляції. Якщо ці експерименти підтвердять його ідеї, це може повністю змінити наше розуміння світу навколо нас. Вчені вважають, що ці дослідження можуть показати, наскільки тісно пов’язані свідомість і космос.

Нагадаємо, Одна популярна страва вбиває 20 тисяч людей на рік, але її продовжують готувати

Раніше ми розповідали, що Доба на Землі може збільшитися до 25 годин: вчені зробили унікальне відкриття

Також, Марсохід розчавив камінь на Червоній планеті і зробив "жахливе" відкриття: що побачили вчені