30-річна Сара Ганн має унікальний неврологічний стан, який називається синестезія, через який вона асоціює слова зі смаками. За словами Сари, вона відчуває смак слів сильніше, коли вимовляє їх сама, ніж коли чує від інших.

Синестезія Сари дозволяє їй відчувати смак, коли вона чує або вимовляє певні слова. Вона зізнається, що ім'я її хлопця Джейкоба Клейтона для неї нагадує смак паперу. Інші цікаві асоціації включають слово "блакитний", яке для неї має смак шоколаду, і слово "бетон", яке нагадує молоко з печивом.

Серед її смакових асоціацій також є слово "вчитель", яке для неї смакує як цукерки Скітлз, і слово "думати", яке нагадує смак шоколадного молока. Сара, мама двох дітей та вчителька початкової школи з Форт-Сміта, штат Арканзас, зізнається, що не всі слова мають для неї смак, але багато з них викликають яскраві асоціації.

Сара Ганн. Фото: SWNS

"Я завжди відчувала смак слів, але коли розповіла про це подрузі в середній школі, вона мене не зрозуміла", - каже Сара. Вона пояснює, що фізично не відчуває смаку, але має чітке уявлення про нього в роті. Наприклад, слово "годинник" для неї має смак молока, яке вона не любить.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

З віком Сара навчилася сприймати свій стан як цікаву особливість, про яку можна поговорити з іншими. Вона зазначає, що люди завжди цікавляться, який смак має їхнє ім'я.

Сара також розповідає, що смак слів залежить від того, чи вони вимовлені, чи написані. Наприклад, ні її власне ім'я, ні імена її дітей - Сейлор та Скіп - не мають смаку, але прізвище її партнера "Клейтон" для неї нагадує смак паперу. Найулюбленіше ім'я Сари - Брендон, яке для неї смакує як шоколадна цукерка.

Цікаво, що синестезія Сари не тільки створює дивовижні асоціації, але й додає яскравості в її сприйняття світу, роблячи її досвід унікальним і незабутнім.

Нагадаємо, Фемерша, дружина мільйонера та мама 8 дітей підірвала мережу своїм інтерв'ю: живе у "золотій клітці"

Раніше ми розповідали, що Катастрофи, злидні та смерті: глобальне потепління принесе людству важкі випробування вже незабаром

Також, Вчителька зізналася, що займалася інтимом із 14-річним учнем у машині: чекала після тренувань