Вчені планують відправити штучний інтелект на переговори з іншопланетянами. Ідея полягає у тому, що ШІ може допомогти встановити контакт з позаземними цивілізаціями, що значно розширить наші горизонти у вивченні космосу та пошуку життя за межами Землі.

Про це повідомляє видання Futurism. Астроном Інституту SETI Френч Марчіс та дослідник NASA Ігнасіо Лопес-Франсуа працюють над створенням спеціальної версії ШІ, яку називають “посланнями позаземному розуму” або METI. Ця версія ШІ буде призначена для відправки в космос та ведення переговорів з можливими іншопланетними цивілізаціями.

Космос, скріншот: Youtube

Ідея надсилання повідомлень до космосу не нова. З початку 1960-х років людство надсилало різноманітні повідомлення: музичні композиції, наукові формули, азбуку Морзе та карти зоряного неба. Всі ці спроби поки що залишаються без відповіді, але вони слугують важливим кроком на шляху до встановлення міжзоряного контакту.

Завдяки новим відкриттям, вчені виявили сотні мільйонів екзопланет у Чумацькому Шляху, що можуть бути придатними для життя. Це підвищує ймовірність існування технологічних цивілізацій, які можуть бути зацікавлені у встановленні контакту з нами.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Показати ще

космічний зонд

За словами дослідників, використання ретельно підібраних великих мовних моделей у космосі відкриє двері для безпрецедентного обміну інформацією з іншопланетними розумами. Крім того, це забезпечить збереження нашої спадщини навіть у разі зникнення людства.

Вчені сподіваються, що новітні розробки у сфері штучного інтелекту допоможуть здійснити прорив у встановленні міжзоряного зв'язку. Якщо все піде за планом, ми зможемо не тільки дізнатися більше про потенційних сусідів у космосі, але й залишити свій слід у всесвіті на довгі роки.

Нагадаємо, Вчені знайшли в людях гени зомбі-вірусів: віками зсередини вбивають нас

Раніше ми розповідали, що Наш світ може виявитися віртуальною симуляцією: вчені перевірять, чи ми реальні

Також, Феномен досвітніх годин: що змушує нас прокидатися о 3-4 годині ранку – безсоння тут ні до чого