Нещодавнє дослідження науковців з Університету штату Арізона та Техаського університету в Остіні виявило цікавий факт: зовнішність на шкільних фотографіях може мати зв'язок із тривалістю життя. Про це пише Tengri Life.

Науковці проаналізували дані довгострокового дослідження Wisconsin Longitudinal Study (WLS), яке почалося ще в 1957 році та охоплювало випускників шкіл штату Вісконсін. За ними спостерігали до 2022 року, коли учасникам вже виповнилося за 80 років.

Випускний альбом. Фото з відкритих джерел

Дослідники зіставили дані учасників WLS із національною базою даних про смертність, щоб визначити, хто з них ще живий. Таким чином, вибірка склала 8386 осіб.

Привабливість учасників оцінювали за фотографіями з випускних альбомів. Для цього залучили групу із шести чоловіків та шести жінок, які оцінювали зовнішність за 11-бальною шкалою, від «зовсім непривабливий» до «надзвичайно привабливий».

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Дослідники використали спеціальні статистичні моделі, щоб зрозуміти, як привабливість впливає на ризик смерті. Вони враховували такі фактори, як шкільна успішність, інтелект, сімейне оточення, заробіток у дорослому житті, а також психічне та фізичне здоров'я у зрілому віці.

Виявилося, що ті, кого вважали менш привабливими на шкільних фото, мали на 16,8% вищий ризик смерті, ніж ті, кого оцінили як середньо привабливих. Проте найпривабливіші учасники не мали значних переваг у тривалості життя порівняно з середньо привабливими.

Науковці не досліджували конкретні причини, чому менш привабливі люди мали вищий ризик смерті. Вони припустили, що це може бути пов'язано з соціальною стигматизацією та утисками, які можуть впливати на психічне і фізичне здоров'я.

Нагадаємо, Померлих заморожуватимуть і "воскрешатимуть" через 100 років: новою ініціативою скористалося вже 6 осіб

Раніше ми розповідали, що Жінка з рідким захворюванням відчуває слова на смак: які найсмачніші

Також, Пенсіонерка купила 3 лотерейних білети та "зірвала" куш у свій день народження