Фахівці з далекої та сонячної Австралії з'ясували, що власники кішок більш схильні до неврозів, ніж власники собак, тривожні та самотні. Це стосується як жінок, так і чоловіків. Власники собак виявилися більш стійкими. Вони краще справлялися з важкими ситуаціями та адаптувалися до них.

Про це стало відомо завдяки інформації на сторінці авторитетного видання Daily Mail.

Вигул собак, скріншот: YouTube

Психологи з Університету Джеймса Кука в Квінсленді опитали 321 особу. Серед них були власники собак та кішок, а також ті, хто не утримував свійських тварин. Тих, хто «виховував» і собак, і кішок одночасно, попросили самостійно зарахувати себе до собачників чи кошенят залежно від того, з якою твариною людина частіше контактувала (60% обрали собак).

В учасників проаналізували особисті якості, такі як екстраверсія, відкритість, сумлінність, життєстійкість, поступливість та невротизм. Результати показали, що власники собак мають більш високий рівень життєстійкості, а власники кішок – підвищений рівень невротизму.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Кішка лащиться. Фото: скриншот Youtube

Собачники легше відновлювалися після стресів, а кошатники виявилися сприйнятливішими до негативних наслідків стресу. Жодних інших особистісних відмінностей між ними не виявили.

Причина такого взаємозв'язку залишилася невідомою. За версією вчених, більш замкнуті чи невротичні люди можуть бути генетично схильні заводити кішок, тоді як життєрадісні люди заводять собак.

Нагадаємо, ексчиновник принизила всіх власників собак: "Товариству користі - нуль".

Раніше повідомлялося, чоловік гуляв із собакою та виявив сотні НЛО на пляжі: "Прибульці приземлилися".

Також, істота "напівсобака" позбавила рибалок дару мови: "Чорт візьми, я зняв це на відео".