Для дорослих люди не секрет, що пукають буквально все, і людина, і тварина, і навіть бактерії. Багато хто знає, що домашні улюбленці, котики та собачки, іноді можуть псувати повітря. Цей процес не чужий і для черепах, риб та змій.

Коли в суспільстві хтось ненароком икнув, випустив відрижку або зіпсував повітря, оточуючі дивляться на таку людину з осудом, чи не так? Природні прояви фізіології викликають роздратування, незручність, сором.

Однак, піти попукати після їжі дуже корисно для здоров'я. Виявилося, що 20-хвилинні прогулянки з випромінюванням газів – сприятливо впливають на засвоєння їжі і навіть запобігають діабету другого типу.

Пукати корисно, скріншот: YouTube

Лікарі рекомендують робити пукальні прогулянки після кожного прийому їжі.

Популярні новини зараз

Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен

Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст

Показати ще

Хімія кишкових газів

Вчені проводили цікаві дослідження та з'ясували фізичні та хімічні характеристики кишкових газів. Виявляється, їхня швидкість руху в момент викиду становить 3 м/с. Гази кишечника на 59% складаються з азоту, на другому місці в їхньому складі водень (21%), потім йдуть вуглекислий газ, метан і кисень. Температура цієї горючої суміші становить 36,9°С.

Пукати корисно

Безумовно, пускати вітри у суспільстві — вияв поганого тону. Проте вчені закликають нас не стримувати у собі кишкові гази! Їх виділення організмом свідчить про нормальну роботу шлунково-кишкового тракту. Звичайно, для позбавлення від газів, що накопичилися, існує туалетна кімната.

Пукати корисно, скріншот: YouTube

Ставлення до кишкових газів у різних народів

Хочете – вірте, хочете – ні, але у світі є кілька країн, де пукати можна без збентеження, навіть за столом. Німці та фіни цілком прихильно ставляться до цього прояву фізіології. Якщо щось подібне відбувається, то ніхто з присутніх просто не звертає уваги на неприємний запах та підозрілий звук. Тому що стримувати гази – це шкідливо здоров'ю!

В Індії людина, яка випустила гази за столом у гостях, ніби сигналізує, що вона сита і задоволена прийомом, наданим йому господарями. У цій дивовижній країні метеоризм у гостях – це символ подяки за трапезу. Подібно на смачну їжу реагують на іншому кінці світу, в Канаді. Аборигени засніженої країни, інуїти, пукають, захоплюючись чудовим обідом.

Нагадаємо, переїдання кавуна може призвести до небезпечних наслідків: забігами до туалету все не закінчиться.

Раніше повідомлялося, що буде, якщо їсти варену кукурудзу щодня: небезпечні наслідки для організму.

Також, зелений чай може принести більше шкоди, ніж користі: коли напій стає небезпечним.