Пол Коулінг, пристрасний любитель спортзалу, зіткнувся з несподіваною проблемою, коли сильний біль у грудях під час роботи за комп'ютером виявився ознакою серйозного хірургічного втручання.

"Я зрозумів, що парити набагато простіше, особливо в стресових ситуаціях. Якщо у вас є цигарка, ви виходите на вулицю, щоб зробити перерву і покурити. З ширянням ви можете просто сидіти і парити безперервно і продовжувати. Я викурював чотири або п'ять одноразових вейпів за тиждень", – розповідає хлопець.

Коли Полу стало погано, він подумав, що це просто газ, але пізніше виявилося, що його легеня лопнуло через часте куріння вейпу.

Пол Коулінг / фото: Daily Mail

Підлога почала помічати гострий біль у правому боці під час ширяння за робочим столом. Він спочатку не надав цьому значення, списавши на звичайне нездужання. Однак, коли дихання стало важким, він звернувся до лікаря.

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Рентген у лікарні показав, що права легеня Полу повністю спала. Це сталося через те, що часте ширяння стоншило зовнішню оболонку його легені, утворивши міхур, який лопнув. Лікарі спробували просто надути легеню за допомогою трубки, але це не допомогло. Підлозі довелося зробити серйозну операцію, щоб відновити легеню.

Пол Коулінг / фото: Daily Mail

"Через пошкодження, завдані курінням і вейпінгом, стінки легень стоншуються, і в них утворюються повітряні мішки зовні легені. і оскільки це було так раптово, разом з ним зачепилася кровоносна судина", – поділився Пол.

Лікарі використовували спеціальний порошок, щоб прикріпити легеню назад до грудної клітки та підтримати його. Підлозі також видалили міхур, що вибухнув. Лікарі попередили його, що є ризик, що така проблема може повторитись.

Підлога дала собі клятву більше не використовувати вейпи. Він був шокований, дізнавшись, що його легені були в поганому стані, хоча до цього він був активною та здоровою людиною.

Вейп

"Це відбило у мене полювання до вейпу на все життя. З тих пір я жодного разу не торкався до нього, і хірург дав мені дуже суворе попередження. Я був дуже засмучений, просто думаючи про те, що я з собою зробив. Лікар сказав мені, що у мене легені дуже затятого курця, і я був справді шокований, почувши це."

Вейпінг, хоч і вважається менш небезпечним, ніж куріння, не позбавлений ризиків. Електронні сигарети містять шкідливі речовини і довгострокові наслідки їх використання залишаються неясними.

Експерти попереджають, що вейпінг може спричинити проблеми з легенями, серцем і навіть збільшити ризик раку.

Нагадаємо, популярний напій веде до облисіння: лікарі та хірурги стурбовані майбутнім молоді.

Раніше ми писали, фото з випускного альбому розповість, як довго ви проживете – вчені виявили несподіваний взаємозв'язок

Крім того, Знай.ua повідомляв, на початок ХХ століття Львів налічував 20 тисяч повій: як вони жили і чому звинувачували у всьому чоловіків