Мікрохвильова піч давно стала незамінною помічницею на кухні - з її допомогою можна швидко підігріти або навіть приготувати їжу. Однак існують певні продукти, які категорично не рекомендують ставити до мікрохвильовки, пише EatingWell.

Виноград

Якщо спробувати розігріти виноград у мікрохвильовій печі, можна побачити дивне явище. Особливо це стосується ягід, розрізаних навпіл, але які все ще з’єднані шкіркою. Утворюється щось схоже на плазму - невелике вогняне світіння. Дієтолог Габріель Макграт пояснює - це пов’язано з тим, що мікрохвилі нагрівають їжу нерівномірно.

Виноград. Фото: скрін youtube

Яйця в шкаралупі

Цілі сирі яйця в мікрохвильовці можуть буквально вибухнути - як під час нагрівання, так і після вилучення. Макграт наголошує, що такий ризик підтверджений експериментально. Краще розігрівати вже готові страви на основі яєць, наприклад, фрітату або кіш.

Популярні новини зараз

Польські виші закручують гайки для українських студентів

Українським біженцям готують квиток додому: що вигадали у ЄС

В Україні скасовують централізоване опалення: як грітимемось взимку

"ПриватБанк" вводить нові правила: популярна послуга стане платною

Показати ще

Ковбаси та сосиски

Під час нагрівання обробленого м’яса в мікрохвильовій печі в ньому можуть утворюватися небезпечні сполуки - продукти окислення холестерину. Вони значно шкідливіші за звичайний холестерин і сприяють розвитку серцево-судинних захворювань. За словами Макграт, такий спосіб підігріву може негативно впливати на здоров’я серця.

Морква

У моркві можуть міститися залишки мінералів із ґрунту, які спричиняють іскри при взаємодії з мікрохвилями. Те саме стосується й сосисок. Іскри можуть з’являтися через нерівномірний розподіл солі та добавок. Якщо ви помітили таке явище - негайно вимикайте мікрохвильову піч і використовуйте інший спосіб приготування.

Морква
Фото из открытых из источников

Сире м'ясо

Мікрохвильовки не завжди забезпечують рівномірне прогрівання - а це критично важливо для продуктів, як-от курятина. Деякі види м’яса потребують повноцінної термічної обробки. Якщо ви все ж вирішили готувати сире м’ясо в мікрохвильовці - обов’язково використовуйте термометр для вимірювання температури в різних частинах страви.

Звичайна вода

Навіть при підігріві води в мікрохвильовці слід бути максимально обережними. Іноді вода перегрівається й досягає температури, вищої за точку кипіння. Це може спричинити раптове бурхливе закипання й, як наслідок, серйозні опіки.