Мікрохвильова піч давно стала незамінною помічницею на кухні - з її допомогою можна швидко підігріти або навіть приготувати їжу. Однак існують певні продукти, які категорично не рекомендують ставити до мікрохвильовки, пише EatingWell.

Виноград

Якщо спробувати розігріти виноград у мікрохвильовій печі, можна побачити дивне явище. Особливо це стосується ягід, розрізаних навпіл, але які все ще з’єднані шкіркою. Утворюється щось схоже на плазму - невелике вогняне світіння. Дієтолог Габріель Макграт пояснює - це пов’язано з тим, що мікрохвилі нагрівають їжу нерівномірно.

Виноград. Фото: скрін youtube

Яйця в шкаралупі

Цілі сирі яйця в мікрохвильовці можуть буквально вибухнути - як під час нагрівання, так і після вилучення. Макграт наголошує, що такий ризик підтверджений експериментально. Краще розігрівати вже готові страви на основі яєць, наприклад, фрітату або кіш.

Популярні новини зараз

Ваш лічильник електроенергії бреше: як не переплачувати за комуналку через поломку

Батьки не хочуть здавати гроші, діти - плачуть: українка підняла важливу тему подарунків у школах та дитсадках

Пенсіонерів залишать без індексації: кому не світить підвищення виплат

Артем Ляшанов після скандалів та низки програних справ у судах вирішив приховати кримінальні сліди своєї платіжної системи Bill_Line

Показати ще

Ковбаси та сосиски

Під час нагрівання обробленого м’яса в мікрохвильовій печі в ньому можуть утворюватися небезпечні сполуки - продукти окислення холестерину. Вони значно шкідливіші за звичайний холестерин і сприяють розвитку серцево-судинних захворювань. За словами Макграт, такий спосіб підігріву може негативно впливати на здоров’я серця.

Морква

У моркві можуть міститися залишки мінералів із ґрунту, які спричиняють іскри при взаємодії з мікрохвилями. Те саме стосується й сосисок. Іскри можуть з’являтися через нерівномірний розподіл солі та добавок. Якщо ви помітили таке явище - негайно вимикайте мікрохвильову піч і використовуйте інший спосіб приготування.

Морква
Фото из открытых из источников

Сире м'ясо

Мікрохвильовки не завжди забезпечують рівномірне прогрівання - а це критично важливо для продуктів, як-от курятина. Деякі види м’яса потребують повноцінної термічної обробки. Якщо ви все ж вирішили готувати сире м’ясо в мікрохвильовці - обов’язково використовуйте термометр для вимірювання температури в різних частинах страви.

Звичайна вода

Навіть при підігріві води в мікрохвильовці слід бути максимально обережними. Іноді вода перегрівається й досягає температури, вищої за точку кипіння. Це може спричинити раптове бурхливе закипання й, як наслідок, серйозні опіки.