Літо асоціюється з теплом, сонцем і ароматом стиглих персиків. Ці ніжні, соковиті фрукти — справжня насолода, але вони швидко псуються.

Щоб подовжити їхню свіжість, важливо знати кілька простих правил, пише Real Simple.

Спочатку визначте, який у вас плід. Нестиглий — твердий і майже без запаху, стиглий — м’який, ароматний, з легкою пружністю під пальцями. Нестиглі персики краще залишити за кімнатної температури на тарілці чи лотку, подалі від сонця. Не складайте їх разом, щоб не пошкодити шкірку, і не мийте до вживання. У теплі вони дозріють за 2–4 дні.

Персики в супермаркеті, скріншот

Стиглі фрукти найкраще з’їсти одразу, але якщо не встигаєте — перекладіть їх у холодильник. Там вони збережуться ще 3–5 днів, але мийте їх лише перед тим, як їсти.

Популярні новини зараз

"Території не повернемо": українців закликали готуватися до другої війни

Заблокують картку і оштрафують: скільки разів на місяць можна переказувати кошти

Навіть для тих, хто виїхав законно: українців попередили про великі штрафи

Замість 5000 — 9500 грн: українці можуть вдвічі збільшити пенсію - що треба знати

Показати ще

Нарізані персики зберігаються недовго — щоб м’якуш не потемнів, скропіть його лимонним соком і покладіть у герметичний контейнер у холодильник максимум на 3–4 дні.

Для довгого зберігання можна заморозити. Перед цим бланшують — роблять надріз на шкірці, опускають у кип’яток на 30 секунд, а потім у холодну воду. Шкірка легко знімається, кісточку прибирають, м’якуш ріжуть шматочками та заморожують спочатку на деку, а потім складають у пакет або контейнер. У морозильнику вони зберігаються 6–12 місяців.

Не кладіть персики поруч із бананами чи яблуками — вони виділяють газ, що пришвидшує дозрівання. Якщо ж навпаки хочете його прискорити, покладіть персик у паперовий пакет з яблуком.

Персики та абрикоси, скріншот: Youtube

Трохи турботи — і цей ніжний фрукт подарує вам смак літа навіть узимку, коли дістанете ароматні скибочки з морозилки.

Раніше ми повідомляли, як зберігати м'яту, аби вона не втратила смаку та корисних властивостей?

В шафі чи в холодильнику: де правильно зберігати кетчуп, аби не зіпсувався - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, примхлива морква: де вона найкраще зберігається та довго не псується?