У програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» ведуча Яніка Мерило поцікавилася думкою міністра інфраструктури Владислава Криклія щодо коронавірусних обмежень транспорту та про ситуацію в Укрзалізниці.

«Зараз вони мандрують вибірково, оскільки постійно з’являються якісь спалахи коронавірусу по всій країні. Я відстоюю, щоб у нас якомога більше залишалося мобільності. По-перше, це важливо для економіки, щоб вона працювала. По-друге, ми не можемо обмежити людей у пересуванні»,- зазначив Криклій.

Міністр сказав, що перший досвід повних зупинок транспорту показав, що це не дієво. Обмеження транспорту лише надавали простір нелегальним перевізникам.

«Більш дієвий варіант – щоб були розумні і прогнозовані маршрути, з розумними обмеженнями по тим напрямкам, де є спалахи коронавірусу. Щодо Укрзалізниці, я мрію, щоб в компанії, нарешті, з’явився професійний менеджмент, який зможе вивести компанію з цього безладу, з цих постійних проблем», - підкреслив Криклий.

Міністр додав, що були виділені кошти на 100 нових вагонів. Також він зазначив, що це вперше за майже 30 років незалежності, Укрзалізниця отримала можливість оновити рухомий склад на виділені з бюджету кошти.

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua поширював заяву Криклія,що ми маємо рухатися у напрямку розділення Укрзалізниці і переходу до державно-приватного партнерства.

Раніше для Знай.ua Мусієнко розповів, які обіцянки Німеччина та Франція не виконала для України.