Окупанти наробили багато біди в Україні. Вони зруйнували не тільки багато українських міст, а й багато людських доль. Українців, які вийшли з російського полону утримували в жахливих умовах, їх жорстоко катуювали та принижували.

Катерина Поліщук "Пташка". Фото: Youtube

Навіть коли вони повертаються додому, проблеми не закінчуються. Їм важко адаптуватися до звичного життя та знайти спільну мову з близькими та оточуючими.

Відома українська захисниця Катерина Поліщук, яку українці знають за позивним "Пташка" розповіла як звичайні українці мають поводитись у повсякденному житті з людьми, які побували в російському полоні.

"Пташка" з Азовсталі, фото з соцмереж

Популярні новини зараз

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Новий порядок мобілізації: багатьох чоловіків перестануть "бусифікувати" ТЦК

Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному

Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці

Показати ще

Про це вона розповіла в інтерв'ю ТСН.

Дівчина радить не задавати колишнім полоненим дурні та нетактовні питання, які їх ранять.

Як приклад, Катерина розповіла про історію у потязі. Коли вона їхала на диплматичну зустріч, жінка з верхньої полиці буквально сіла дівчині на коліна та почала розпитувати про те, чи гвалтували її у окупанти у полоні.

Пташка з Азова. Фото: Telegram

Такі питання ставлять "Пташку" у ступор та змушують поринати у спогади, які травмували її психіку.

"Це мені каже абсолютно незнайома людина, яка сприймає насильство в полоні, тим паче публічної людини, як щось загальнодоступне і ненастільки болічне, як зазвичай. Коли запитують, чи били в полоні, чи страшно було і як тобі було в полоні і ну що, повернешся назад на фронт? Мене навіть мама про це жодного разу не запитувала, але розповідаю про все", - зазначає Катерина Поліщук.

Нагадаємо, ми писали, що замдекана з НАУ публічно висміяла "Пташку", але потім швидко перевзулась: "Плюснула кілограм 12".

Як повідомляв "Знай.ua" захисниця "Азовсталі" Пташка, звільнена з полону, заспіває у суперфіналі "Голосу країни": "Під гітару".

Також "Знай.ua" інформував, Україна повернула захисників "Азовсталі" Паламара, Волинського та Прокопенка з російського полону.