У Франції почався справжній "апокаліпсис" загального масштабу через нашестя клопів - вони з'являються будь-де.

Спостереження цих комах у поїздах різко зросло останніми тижнями. Користувачі соціальних мереж, зокрема X (Twitter), повідомляють про укуси і діляться відео та фото вагонів, заповнених цими комахами.

Клопи, скріншот: X (Twitter)

Зазвичай, це проблема досить локальна — вона обмежена готелями та будинками. Але тепер вона поширилася на метрополітен і навіть на деякі кінотеатри столиці. Національний залізничний оператор SNCF заперечує, що його поїзди заповнені цими комахами (незважаючи на відеопідтвердження), але вони стежитимуть за ситуацією протягом наступних тижнів.

Мерія Парижа закликала державу терміново вжити заходів щодо боротьби з цією проблемою перед Олімпійськими іграми 2024 року. Минулого тижня один із пасажирів, що подорожував із Марселя до Парижа, повідомив провідника про наявність клопів. Пасажирам у вагоні повідомили, що вони можуть вимагати компенсацію за квиток. На тому ж тижні повідомили ще про кілька випадків, в інших поїздах.

Популярні новини зараз

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК

Показати ще

Залізничний оператор запевнив, що регулярно проводить профілактичні заходи проти шкідників та за останні місяці не мав підтверджених випадків клопів у своїх поїздах.

Водій лінії 8 у метрополітені також вказував на наявність клопів у своїй кабіні. Окрім того, проблема поширилася ще й на автобуси. Люди діляться фотографіями наслідків комахових укусів. Як уряд вирішуватиме цю ситуацію - не повідомляється.

Нагадаємо, зграя шершні атакувала чоловіка в Київській області: шансів вижити не залишилося

Як повідомляв "Знай.uа", "ніби з фільму жахів": у Карпатах змії масово проникають до будинків місцевих жителів, їх треба боятися

Знай.ua писав, гігантські щури захопили селище і не дають жителям спокійно спати: вирили нори і гризуть дроти в машинах