Всім добре відомий факт, нібито у тварин є шосте відчуття, яке бракує людям, - і деякі вважають, що таким чином пухнастики можуть навіть передбачати смерть.

Один кіт, який жив у будинку для людей похилого віку, прославився тим, що вмів передбачати смерть мешканців пансіонату. Кіт на ім'я Оскар з'явився там ще 2005 року, щоб він підбадьорював мешканців. Про це повідомляє Daily Star.

Кіт. Фото: скрін youtube

Персонал швидко помітив, що Оскар переважно тримався осторонь. Коли він приходив і звивався біля якогось мешканця, той пацієнт помирав за кілька годин. Спочатку лікарі не пов'язували це ні з чим, але після 25 різних випадків вони почали підозрювати, що кіт може виявляти щось, чого вони не можуть.

Персонал говорив, що кіт підходив до мешканця протягом останніх двох годин його життя, тому це незабаром використовувалося як попередження. Сім'ям пацієнтів одразу ж дзвонили, щоб дати їм шанс прийти та попрощатися на випадок, якщо дії кота підтверджували відхід з життя тієї чи іншої людини.

Популярні новини зараз

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей

Показати ще

Кіт. Фото: скрін youtube

Доктор Девід Доса перевірив гіпотезу того, чи кіт може визначати, які смертельно хворі пацієнти помруть наступними. Він вважає, що Оскар може відчувати біохімічні зміни у пацієнтів. Інші експерти вірять, що кіт може виявляти ранні стадії запаху, що виділяється під час смерті.

У результаті Оскар успішно передбачив понад 100 смертей.

Нагадаємо, пара відмовилася від їжі, води та туалету на 31 годину, щоб просто цілуватися: рекорд поставлено

Як повідомляв "Знай.uа", відома на весь світ красуня де Армас трагічно померла, брат побажав гарної подорожі: "Занадто хороша для світу"

Знай.uа писав, чоловік знайшов свого сина через 52 роки, коли той боровся з раком: на знайомство залишилося 11 днів