Заморожені овочі досить популярні, адже є хороша можливість запастись продуктами на зиму, заощадити та завжди мати під рукою необхідне.
Однак багато хто вважає їх марними. Деякі досі дотримуються думки, що заморожування є найгіршим способом зберігання овочів.
Експерти розвіяли найпопулярніші міфи про заморожені овочі, спробувавши довести скептикам, що вони практично так само корисні, як і свіжі.
Найпопулярніші міфи про заморожені овочі:
1. Заморожені овочі менш корисні, ніж свіжі. У 2017 році було проведено дослідження, яке довело, що заморожені овочі мають стільки ж, якщо не більше, поживних речовин, ніж свіжі. Пояснюють це тим, що овочі, які хочуть заморожувати, збирають тоді, коли в них найбільше мінеральних речовин та вітамінів.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
2. Заморожені овочі містять консерванти. На щастя, це не більше міфу, адже заморожування не потребує додаткових дій, щоб зберегти продукти свіжими. Зазвичай мікробів на овочах позбавляються за допомогою гарячої води чи пари. Консерванти часто використовують для більш тривалого зберігання саме свіжих овочів.
3. Заморожені овочі втрачають вітаміни під час розморожування. Таке справді можливе, але у разі недотримання правил розморожування.
Як правильно розморожувати овочі:
- Приготування без розморожування. Їх можна готувати на пару або відварювати у підсоленій воді.
- Розморожування холодною водою. Змінюйте воду кожні 30 хвилин.
- Розморожування у холодильнику. Залишіть у холодильнику вночі.
4. Заморожені овочі не такі смачні, як свіжі. Але річ у тому, що не потрібно їсти заморожені овочі. Вони на відміну від свіжих, потребують приготування. Однак це зовсім не означає, що вони менш смачні.
5. Заморожені овочі дорожчі за свіжі. Насправді вони зазвичай дешевші, адже вимагають менше витрат на підготовку, транспортування та зберігання. Більше, на відміну від заморожених, свіжі овочі суттєво дорожчають узимку.
Важливо також пам'ятати, що згідно з дослідженням 2020 року, заморожені овочі не будуть корисними, якщо їх зберігати понад 8 – 12 місяців.
Нагадаємо, як продовжити свіжість яєць за допомогою олії: спосіб, яким користувалися наші бабусі.
Раніше ми повідомляли, що тільки цей рецепт визнає чоловік: сало у розсолі, яке завжди прикрасить ваш стіл.