Європейська прокуратура (EPPO) розпочала розслідування щодо 29 затриманих громадян Хорватії за підозрою у шахрайстві із субсидіями та держзакупівлями у Геодезичному факультеті Загребського університету.

Історія, можливо, когось може розвеселити, бо вони зловживали службовим становищем та повноваженнями... купивши автомобілі та моторний човен (за 600 тисяч євро), щоб здавати їх в оренду для туризму, на гроші, виділені протягом чотирьох років для потреб ВНЗ.

Човен, фото: скріншот з відео

Вони ще примудрилися отримувати з цього зиск, обираючи компанії, з якими вони готові йти на співпрацю. Про це повідомляє EPPO. Декана і професора, крім цього, підозрюють ще й у наданні неправдивих відомостей про відрядження та добові витрати. Бо було витрачено гроші на поїздки, які так і не відбулися — 317 разів. Загальна шкода становить приблизно 2 мільйони євро, з них — 1,7 млн ​​прийшли з бюджету ЄС.

Загалом у період з 2019 по 2023 рік держзакупівлі мали відбутися на суму 6 мільйонів євро.

Популярні новини зараз

По росії вдарять дуже потужно: тарологиня передбачила події осені

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

Показати ще

Загребський університет, скріншот: Youtube

"Чотири проекти стосувалися: оцінки ризиків стихійних лих; дослідження зміни клімату; сталого розвитку морських екосистем; та обстеження будівель культурної спадщини, пошкоджених під час землетрусу", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Проте ці гроші потрапили не до тих рук.

Нагадаємо, американець зробив понад 1000 пластичних операцій, щоб стати схожим на ляльку Кена

Як повідомляв "Знай.uа", місячні не припинялися і живіт не ріс: багатодітна мама дізналася про свою вагітність під час пологів

Знай.ua писав, хлопець викинув жорсткий диск з биткоинами на суму 220 млн доларів: перевертати звалище ніхто не хоче