Декілька років тому австралієць Девід Хоул у пошуках золота в регіональному парку Меріборо знайшов незвичайний червоний камінь вагою 17 кілограмів.

Чоловік вирішив, що це може бути золотий самородок, забрав його додому і кілька років намагався розколоти. Про це повідомляє ScienceAlert.

"Золото", що стало чимось особливішим, фото: PRSV

Однак усі спроби виявилися марними. У 2015 році Девід відніс знахідку до Мельбурнського музею з проханням ідентифікувати камінь. Експертиза встановила, що це не золото, а набагато рідкісніший метеорит, який потрапив на Землю близько 100-1000 років тому з космосу.

Вчені проаналізували склад каменю та виявили у ньому високий вміст заліза. За попередніми оцінками вік метеорита становить 4,6 мільярда років. Хоча дослідники поки що не знають точно, звідки саме він прилетів до нашої планети.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Експерти Мельбурнського музею стверджують, що подібні метеорити зустрічаються дуже рідко, значно рідше за золото. Тому ця знахідка є вкрай цінною для вивчення. За всю історію спостережень в австралійському штаті Вікторія було зареєстровано всього 17 метеоритів.

"Золото", що стало чимось особливішим, фото: PRSV

Отже, те, що спочатку здавалося Девіду Хоулу просто цікавим камінням, виявилося унікальною знахідкою з космосу віком у мільярди років. І вартістю значно більше, ніж будь-яке золото.

Нагадаємо, чоловік забуває всі кожні 20 секунд - його дружина вже "змирилася" з вірусом: не пам'ятає ні дитинства, ні дітей

Як повідомляв "Знай.uа",жінка, йдучи на пенсію, приготувала колегам "космічний" тортик, а потім опинилася в суді

Знай.uа писав, від Ігоря до Яни: трансгендер з України завоював обкладинку Playboy