Так звані "очні яблука моряків" - не що інше, як цікавий вид водоростей під назвою Valonia ventricosa, або "бульбашкова водорость".

Ці дивовижні одноклітинні організми є одними з найбільших у світі. Їхні желеподібні кульки варіюються за розміром від мініатюрних до величини людського ока. Про це повідомляє IFLScience.

"Очні яблука моряків", скріншот: Youtube

Розмір "бульбашки" залежить від обсягу вакуолі усередині клітинної оболонки. Цікаво, що, незважаючи на одноклітинну будову, водорість може містити ядра багатьох клітин. Справа в тому, що вона відноситься до ценоцитних організмів. Її цитоплазма становить єдину масу з численними ядрами всередині.

Так що якщо проколоти "водяну кульку", з неї можуть вирости нові водорості, адже для розмноження потрібно тільки одне клітинне ядро.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Зазвичай "очні яблука" відзначають дайвери серед коралових рифів у тропічних та субтропічних морях. Колір водоростей варіюється від яскраво-зеленого до чорного, іноді із сріблястим відтінком. Це зумовлено кристалічною структурою целюлози у клітинних оболонках.

"Очні яблука моряків", скріншот: Youtube

Мерехтлива поверхня "водяних бульбашок" нагадує таємниче "золоте яйце", виявлене на дні Аляски. Тоді вчені припускали, що отвір на об'єкті міг виникнути через спробу щось помістити всередину або, навпаки, вибратися звідти.

Нагадаємо, СШАдесятки років "ловить" НЛО і зберігає у себе в офісі: джерело шокувало весь світ

Як повідомляв "Знай.uа",жінка вбила чоловіка, який відмовився везти її в Дубай на День Народження: "Хотіла, але ..."

Знай.uа писав, хлопець настільки "засрался", що по ньому бігають таргани, поки він спить: "До мене прийде дівчина..."