У ніч на середу, 13 грудня 2023 року, росіяни завдали удару по Києву балістику. Мешканці столиці прокинулися від вибухів, а дехто і від осколків у ліжку та голові.

Удару було завдано рівно о третій годині ночі, про що повідомили Повітряні сили ЗСУ.

"Всі 10 цілей, що летіли в напрямку міста Київ по балістичної траєкторії, збиті зенітним ракетним підрозділом Повітряних сил", — говорилося в ранковому зведенні.

наслідки ракетної атаки на Київ 13 грудня 2023

На думку Андрія Єрмака, метою ударів був якийсь об'єкт критичної інфраструктури. "Нам відомо, куди вони б'ють;,— заявив голова офісу Володимира Зеленського, не уточнивши, який саме об'єкт має на увазі.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

І поки владі країни та міста Києва "відомо, куди вони б'ють", звичайні українці. над чиїми будинками збивали ці ракети, залишилися поза увагою взагалі і благають про допомогу. Одним із постраждалих масивів стала Воскресенка та мешканці будинку біля Епіцентру. Адже після збиття ракети вони залишилися без вікон, будинок сильно постраждав, а міська влада досі нічого не зробила і ніяк не допомогла людям.

Постраждалий будинок на Воскресенці, фото надано мешканцями

Мешканці будинку на вулиці Дашкевича голосять про допомогу у соцмережах. Більше того, українка Альона, яка теж проживає у цій 9-поверхівці, ділиться, що навіть не було складено документів про знищення житла.

"Не було навіть комісій, які б підтвердили, що будинок не аварійний",- пише дівчина.

Мешканка будинку на Воскресенці, скріншот сториз

Тобто, люди продовжують там жити і мало того, що ризикують замерзнути з приходом холодів, так ще й не знають точно, чи не обвалиться якась стіна наступної хвилини.

Будинок, біля якого збили балістичну ракету, кадри з відео

Варто зазначити, що мер Києва Віталій Кличко на ранок 13 грудня одразу ж приїжджав до цього будинку, але навіть присутність градоначальника не спонукала нікого зробити всі документи та провести експертизи. Зате ми вихваляємось мостом, який будували 30 років.

Нагадаємо, що охоронець не пустив у укриття дітей загиблого героя: опинилися на вулиці, коли над їхніми головами літали ракети.

Раніше ми повідомляли, кільки високоточних ракет залишилося у росіян: у повітряних силах назвали кількість.