Чимало українців, яких війна з окупантами змусила емігрувати до Європи, обрали своїм новим будинком сонячну Італію.

Деякі з них, мабуть, уже замислюються над тим, щоб купити тут житло і залишитися, бо в когось і вдома на Батьківщині не залишилося... і чутки про нібито можливість придбати будинок в Італії всього за 1 євро.

Житло, фото tribun

Про це розповіла у своєму блозі в Instagram блогер Ольга Резнікова, яка має великий досвід життя у різних країнах світу. Вона ж коментує, наскільки реальною є така перспектива. Справді, у деяких містах (селах) Сицилії існують сайти, де можна знайти оголошення про продаж будинків за символічну 1 євро. Також працює і спеціалізований ресурс Case One Euro. Там розміщені фотографії таких об'єктів, їх опис, місцезнаходження та умови покупки.

Насправді така ініціатива є частиною програми відродження депресивних територій Сицилії, які страждають від занепаду та відтоку населення. Саме тому місцева влада і намагається заохотити нових мешканців купувати занедбані будинки.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Для ФОП вступили у дію нові правила

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Житло, скріншот: Youtube

Щоправда, більшість таких будинків потребують значного ремонту та вкладень. До того ж, покупці зобов'язуються відреставрувати їх за час. Іноді ставиться умова застави у кілька тисяч євро.

Отже придбати житло в Італії за 1 євро можна.

Нагадаємо, блогер витратив сотні тисяч доларів на "продовження" ніг і зіткнувся з жахливими наслідками: чим обернулося його бажання

Як повідомляв "Знай.uа", 2-річна дитина побила рекорд, піднявшись на Еверест: "Був абсолютно здоровий"

Знай.ua писав, прибиральниця "бахнула" віагри в офісну каву: про роботу вже ніхто не думав