Скандальна наречена Романа Гринкевича, якого підозрюють у розкраданні коштів Міноборони, "заховала" своє майно від арештів. Художниця Соня Морозюк передала під заставу за угодами позики дві квартири та галерею у Києві.

Про це пише hromadske.

Розслідувачі видання розповідають, що 15 січня художниця позичила 6 мільйонів 700 тисяч гривень у своєї мами Ліліани Семенюти.

Ці кошти начебто витратили на придбання житла і тепер Морозюк має їх віддати мамі, як іпотечну позику.

Юрист пояснив, що майно перебуває в іпотеці, правоохоронці не мають право накладати на нього арешт.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Закон України про іпотеку, й там вказано, що іпотекотримач є пріоритетним стягувачем. Тобто майно, забезпечене іпотекою, не можуть забрати" — розповів Ярослав Бутирін.

За інформацією журналістів, Семенюта такий собі "універсальний" ФОП, який надає широкий асортимент послуг - від дизайну до прибирання будинків. Також мамі Морозюк належить ГО "Вік Можливостей".

Зазначається, що ці квартири розташовані у ЖК "Альтер Его" та ЖК "Пори року".

Орієнтовна вартість кожної — 6 млн грн.

Тобто поки Морозюк не віддасть начебто борг своїй мамі, квартири будуть залишатися в іпотеці і їх не зможе арештувати ДБР.

Раніше портал Знай повідомляв, "Не буду з людиною, яка зрадила...": Соня Морозюк розірвала заручини із сином Гринкевича .

Також наш портал інформував, після спроби хабара та потужного скандалу з Ігорем Гринкевичем його компанія продовжить постачати їжу військовим.

Крім того, ми писали, сімейний підряд Гринкевичів: куди витрачали криваві мільярди, зароблені на скандальних закупівлях.