Відомий свого часу навіть в Україні російський актор Дмитро Пєвцов, який грав одну з головних ролей у серіалі "Бандитський Петербург", потрапив у поле уваги Служби безпеки України. Тепер Діма Пєвцов має підозру від відомства.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби СБУ.

Рашист Дмитро Пєвцов, скріншот: YouTube

"Служба безпеки зібрала доказову базу на російського актора Дмитра Пєвцова, який публічно підтримує збройну агресію Росії проти України. Фігурант є депутатом держдуми Росії і входить у найближче оточення вищого військово-політичного керівництва країни-агресора. За даними слідства, Пєвцов неодноразово підтримував неодноразово. Також зловмисник часто виступав в ефірах центральних телеканалів Росії, де закликав до захоплення державної влади та всієї території України, а також в інтерв'ю кремлівським пропагандистам розповідав про те, як особисто голосував за визнання "незалежності". тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. При цьому фігурант виправдовував злочинні дії російських військ та окупаційних адміністрацій Росії у тимчасово захоплених регіонах України. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь кремля", - йдеться у повідомленні.

Підозра СБУ, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Пєвцову про заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

▪ ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади);

▪ ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);

▪️ ст. 436 (пропаганда війни).

"Оскільки зловмисник знаходиться на території росії, тривають комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, "Тепер заміж мільйонер не покличе": українці відреагували на заяву художниці Соні Морозюк, яка розірвала заручини із сином Гринкевича.

Раніше повідомлялося, звичайний хек за ціною дорадо: "відкати" столичних вишів переплюнули навіть Гринкевича.

Також, завод під Житомиром під час війни продавав метал у росію на мільйони гривень: деталі схем.