Нюрнберзький зоопарк опинився в епіцентрі скандалу через заяву про намір умертвити частину групи рідкісних мавп-павіанів.

Нібито це відбувається через відсутність місця для їх утримання. Це викликало шквал критики із боку природоохоронних організацій. Як повідомляє німецьке видання Merkur.de, у зоопарку проживають 45 особин павіанів, з яких близько половини підлягають "знищенню".

Мавпа, скріншот: Youtube

Частину з них обіцяють передати вченим для досліджень, інші ж очікують на смерть. Адміністрація закладу пояснює це "надлишком" тварин - мовляв, утримувати можна лише 25 павіанів, а для розширення вольєрів не вистачає місця та коштів. Директор Даг Енке розповів, що раніше 5 мавп відправили до Парижа, 11 – до Китаю.

Ще 15 не вдалося експортувати через "погані умови". Контрацепція теж не подіяла. Випустити тварин на волю теж нібито неможливо через відсутність відповідних територій.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Показати ще

Мавпи, капуцини. Фото: zoo.kiev.ua

Комісія зоопарку дійшла висновку, що "гуманне вбивство павіанів може бути рішенням". Це викликало обурення природоохоронців. Зокрема, організація PETA звинуватила зоопарк в обмані громадськості та пообіцяла порушити кримінальну справу проти відповідальних осіб.

"Вбивство здорових тварин - звична практика зоопарків, які тільки вдають, ніби піклуються про збереження видів", - підкреслила експерт PETA Івонн Вюрц.

Нагадаємо, пасажир побачив заклеєне скотчем крило літака і запанікував: як виявилося, це зроблено недарма

Як повідомляв "Знай.uа", два священики померли з різницею в кілька годин - коли розкрилася правда, всі опинилися у ступорі

Знай.ua писав, "думав, що...": українського альпініста знайшли живим після "смерті" 5 років тому