Шлюбні договори зазвичай укладаються у тому, щоб у разі розриву відносин убезпечити від майнових посягань другої половинки.

Шлюбний договір можна підписувати до укладення шлюбу та після. Але є пункти, які не слід вносити в документ, вони можуть бути пов'язані з уникненням відповідальності, що одразу ставить під сумнів весь документ. Про це розповів адвокат Ростислав Кравець.

Пара під час сварки, фото wday

Люди укладають шлюбні договори про те, щоб зберегти своє матеріальне становище у разі розірвання шлюбу. Такі договори засвідчуються нотаріально, тому слід заздалегідь обговорити всі пункти, з яких складатиметься документ.

Слід не прописувати в шлюбному договорі особисті зобов'язання, наприклад, передачу дітей або відмову від аліментів. Тобто ті зобов'язання, покладені на батьків законом. Або якісь особисті зобов'язання, що примушують до неправомірних дій - зазначає адвокат.

Популярні новини зараз

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Показати ще

Сімейна сварка, Ілюстративне фото

Адвокат зазначив, що якщо договір укладався, щоб уникнути відповідальності, то його легко визнати недійсним. В інших випадках шлюбний договір складно оскаржити.

Адвокат зазначив, що є два види договорів, які укладаються подружжям. Це шлюбний договір, що стосується придбаного майна та договір про поділ майна — вже існуюче майно.

Нагадаємо, замість спадщини можна втратити все: адвокат пояснив важливі моменти.

Раніше ми повідомляли, що українцям дозволили оплачувати лише 25% комунальних платіжок: кому дадуть знижку.