Людський організм здатний витримати набагато більше, ніж здається здавалося б. Це довів шотландець Ангус Барб'єрі, який протримався без їжі рік та 17 днів, скинувши за цей час понад 100 кілограмів!

1965 року 214-кілограмовий чоловік звернувся до лікарні з бажанням схуднути за допомогою "голодівки під контролем". Медики зненацька погодилися, припускаючи, що експеримент триватиме лише кілька днів. Але Ангус виявив залізну силу волі. 382 дні він харчувався виключно гарячими напоями: чаєм, кавою. Але було ще й газування, і вітаміни.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

За цей час чоловік втратив половину ваги, скинувши 134 кілограми! При цьому, крім незначної гіпоглікемії, він не відчув жодних побічних наслідків. Коли Ангус нарешті припинив свою екстремальну дієту, то тільки-но згадував смак їжі. Першою стравою після тривалого посту стали зварене яйце та хліб із олією. Чоловік був на сьомому небі від щастя!

Звичайно, експерти не радять повторювати цей рекорд Гіннеса. Для пересічних людей тривале голодування може бути небезпечним через навантаження на серце. Однак випадок Барб'єрі довів – за певних умов організм здатний адаптуватись навіть до екстремально суворих випробувань.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Холодильник. Фото: скрін youtube

Ця історія надихає не здаватися у важких ситуаціях.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, звільнили за незмиті "кавелдики": чоловік втратив нову роботу через свою неуважність

Як повідомляв "Знай.uа", вагітна жінка раптово дізналася, що "ростить" не тільки дитину в животі: такого нікому не забажаєш

Знай.ua писав, репортер під час роботи отримав потужний удар рибою в обличчя: потім мало не змило в морі